A második hely a cél
Utolsó hazai mérkőzését vívja a bajnoki szezonban a Nyíregyházi KC.

A férfi kézilabdások jelenleg a második helyen állnak az NB I/B Keleti csoportjában, és amennyiben legyőzik szombaton a Békést, biztossá válik az ezüstérem. Varga Zsolt szakmai igazgató bízik a szép búcsúban.

Az utolsó hazai meccs következik. A tavasz megkoronázása lehet a találkozó?

– Az egész szezoné. Győzelem esetén az utolsó meccs eredményétől függetlenül biztossá válna a második hely, ez pedig az elmúlt nyolc évet tekintve a legjobb helyezésünk lenne a bajnokság végén.

És megint lépne egyet előre a csapat a tabellán…

– Igen, tavaly a harmadik helyen zártunk, most pedig ezüst kerülhetne a nyakunkba. Szeretnénk a közönségnek is olyat nyújtani szombaton, ami maradandó lenne számukra, hiszen sok segítséget kaptunk tőlük egész évben, amiért hálával tartozunk.

A Békés érkezik a Bujtosi Szabadidő Csarnokba, ellenük mindig meg kell szenvednie a Nyíregyházának. Most milyen meccsre van kilátás?

– Talán nem meglepő, ha azt mondom, hogy most is nehéz mérkőzés lesz. Tavasszal nagyon jó formában vannak, a már bajnok Egerrel például döntetlent játszottak. Izgalmas mérkőzésre, és természetesen hazai győzelemre számítok. Nálunk mindenki egészséges, így a legjobb kerettel készülhetünk.

A második helyről beszélünk, de akár fényesebb is lehetett volna az érem. Nincs hiányérzet?

– Nyáron nyolc új játékos érkezett hozzánk, idő kellett, amíg csapattá formálódtak. Sajnos az ősz elején ennek köszönhetően néhány pontot elhullajtottunk, ami most hiányzik. De azt is tudni kell, hogy az Eger úgy vágott neki a szezonnak, hogy számukra csak a bajnoki cím elfogadható. Naponta két edzést tartanak, a játékosok a kézilabdából élnek, csak erre kell figyelniük. Nálunk azért más a helyzet, itt mindenki munka és tanulás mellett játszik. Ennek ellenére van hiányérzetem.

Ha már a keret szóba került. Mekkora változás várható a következő év előtt?

– Nem nagy. Néhány poszton szeretnénk megerősíteni a csapatot, de sok olyan 22–27 év közötti fiatal játékosunk van, akikre hosszú távon számítunk, így nagy mozgás nem lesz az együttesnél.

Dankó László