A Márkok napja Belekben

 A Sepsi után az orosz FK Orenburg U21-es csapata ellen lépett pályára Belekben a Szpari.

Nyíregyháza Spartacus - FK Orenburg U21 3-1 ( 1-1)

Belek

Nyíregyháza: Megyeri (Perger a szünetben) - Ötvös, Máté, Ur (Rubus a szünetben), Törtei (Farkas a szünetben) - Holdampf, Kónya, Tisza (Rudolf a szünetben) - Dragóner, Pálinkás (Sinanovic a szünetben), Szécsi

vezetőedző: Véber György

Nagy lendülettel kezdett a Szpari, és előbb Szécsi lövését fogta az orosz kapus, majd Tisza 25 méteres szabadrúgását tolta ki. Holdampf is megpróbálta távolról bevenni az ellenfél kapuját, de 30 méteres bombáját szintén kiütötte az Orenburg hálóőre. A félpályán alig tudott átjönni az ellenfél, azonban egy védelmi hiba után mégis ők szereztek vezetést a 30. percben, 0-1. A kapott gól után is támadásban maradt a Szpari, és Tisza a kapufát találta el, majd a 42. percben Kónya Márk egyenlített, 18(!) méterről fejelt a kapuba, 1-1.

Fordulás után is a Nyíregyháza játszott fölényben, és az 57. percben Farkas Márk lőtt kapura, a labda visszapattant a blokkról, majd a védő második kísérletre hatalmas gólt lőtt a léc alá, 2-1. A 61. percben tovább nőtt a különbség. Ezúttal a Márkok közül Szécsi következett, aki szintén nagy gólt rúgott, 3-1. Még további két - szabályosnak tűnő - gólt is szerzett a csapat, de ezeket nem adta meg a játékvezető. Sajnos Pálinkás Gergő egy rúgást kapott a lábára, így le kellett cserélni, remélhetőleg nem lesz komoly problémája, míg a korábban lázas Ur László még nem nyerte vissza teljesen az erejét. Véber György elégedett volt a látottakkal, holnap pedig újabb két edzést tart a játékosoknak.

Dankó László