A Magyar Parasport Napja - sportágakat próbálhattak ki a résztvevők

A mediball alapjait is gyakorolhatták a fiatalok a Zay Anna Szakgimnáziumban. Ezt a sportágat is kipróbálhatták a fiatalok a Magyar Parasport Napon. Több programmal is várták az érdeklődőket a szervezők. Volt ülőröplabda és erőemelés valamint csörgőlabda és vakfoci is. A tavalyi év végén döntött arról a parlament, hogy megtartják a Magyar Parasport napot, ahol megünneplik a sportolókat, illetve felhívják a társadalom figyelmét a fogyatékkal élőkre.

- Ráirányítja a figyelmet a sportra, a közösségekre, az épek társadalmára és a fogyatékkal élők társadalmára is. Érdemes méltón megünnepelni ezt a napot, hiszen a parasportolók kitartása, győzni akarása, a társadalomba való beilleszkedése megérdemli a tiszteletet - mondta Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő.

A megyében rendszeresen tartanak sportversenyeket fogyatékkal élőknek. Ez ugyanis lehetőséget ad arra, hogy minél többen megismerjék teljesítményüket.

- Ez egy kapcsolatot jelenthet az épek és a fogyatékkal élők között. Jobban megismerhetik egymást, és bízunk abban, hogy ez a kapocs barátsággá is fejlődik – mondta Baracsi Endre a Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke.

A rendezvény kapcsán egy rajzpályázatot is hirdettek, melynek eredményhirdetésére most került sor. A Parasport Napon közönségtalálkozót is szerveztek, ahol bajnokok beszéltek pályafutásukról.

Dankó L