A magyar nemzeti érdekeket kell képviselni Brüsszelben a Jobbik szerint
A Búza téri piacon tartottak sajtótájékoztatót a Jobbik képviselői

Azért járják a Jobbik képviselői az országot, hogy megértessék a lakossággal, hogy az Európai Uniós választások nem egy elvont kérdésről szólnak, hanem az ő jövőjükről – közölte a sajtóval Balczó Zoltán szombat reggel Nyíregyházán, a Búza téri piacon.

A Jobbik európai parlamenti képviselője azt mondta, ők meg akarják őrizni a tagállamok önállóságát, nem akarnak egy birodalom részeként működni, és a migrációt nem kezelni, hanem megállítani akarják, valamint a multinacionális cégek helyett a munkavállalók érdekeit képviselnék. Szerinte nincs reális veszélye annak, hogy 100.000 migráns jöjjön Magyarországra, egy uniós döntés ugyanis az áthelyezéseket önkéntes alapon kívánja megoldani. Gyöngyösi Márton is a választás fontosságáról beszélt a helyszínen. A párt frakcióvezetője, EP listavezetője jelezte, a Jobbik egy bélfelzárkóztatási programot hirdetett, valamint szerintük új kohéziós politikára van szükség és csatlakoznának az Európai Ügyészséghez is.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője, EP listavezető kiemelte:

Mi azt mondjuk, hogy ki kell menni Brüsszelbe, ki kell menni az Európai Unióba és ott a magyar nemzeti érdekeket kell képviselni. Ki kell állni a migrációval szemben. Jó, hogy van határzár, ezt nem véletlenül támogattuk is, de mi azt mondjuk, hogy a határőrséget vissza kell állítani.