A mag együtt fejlődik tovább

A mag együtt tartása és a fiatalok beépítése a célja. Ennek érdekében több játékossal is sikerült megállapodni a közös folytatást illetően. Czura Attilával és Bus Ivánnal két éves szerződést kötött a vezetőség, míg Oláh Zoltán további egy évre kötelezte el magát a cápáknál.

– Nem nagyon alakul át a keret, és ezt tartjuk a legnagyobb fegyverténynek, hiszen mindig nagy problémát jelent a mai magyar kosárlabdában, hogy a szeptemberrel vagy az augusztussal egy teljesen új csapatot kell építeni. Bízom abban, hogy nekünk ez erősségünk lesz, és amit eddig megtanultunk, arra emlékezni fognak a játékosok, és tudunk továbblépni, s esetleg olyan taktikai elemeket is fogunk tudni majd alkalmazni a mérkőzések során, amikre eddig nem volt példa – mondta el Sitku Ernő, a Nyíregyháza Blue Sharks szakmai igazgatója.

Azért akad érkező is. Czinger Zoltán személyében egy Nyíregyházára visszatérő játékost üdvözölhet a csapat és a közönség. Ő centerposzton jelentős erősítést jelent, hiszen az A csoportban 7 évet húzott le. Tapasztalata nagy segítség lehet a csapat számára. A játékos úgy véli, számára is mindenképp jót tehet az új közeg.

– Amiket tanultam több edzőnél, amiket tapasztaltam, láttam, azokat fogom tudni használni, kamatoztatni. De úgy gondolom, hogy sok munka lesz, nagyon sokat fogunk dolgozni, és hogy még többet fogok tudni fejlődni itt – fogalmazott Czinger Zoltán.

Egy távozó is biztos a cápáknál, Fazekas Csaba a következő szezont már máshol kezdi meg. A keretben még egy változás várható, a vezetőség szeretne mindenképp egy légióst is igazolni.

A Nyíregyháza Blue Sharks július második felében kezdi meg a felkészülést az új idényre. Az összevont, így jócskán erősebb és most már országos B csoportban a cápák célja, hogy az első négy között végezzenek.

Zadubenszki Norbert