A listavezető legyőzte a Spartacust
Kikapott a Videotontól a Nyíregyháza.

Labdarúgó OTP Bank liga 19. forduló

Videoton–Nyíregyháza Spartacus 3–0 (1–0)

Jv.: Német Ádám (Király Krisztián, Georgiou Theodoros)

Videoton: Calatayud - Szolnoki, Vinícius, Juhász, Stopira - Sándor, Trebotic (Simon 76. p) - Gyurcsó (Alvarez 64. p), Kovács (Feczesin 80. p), Oliveira - Nikolics

Vezetőedző: Joan Carillo

Nyíregyháza: Balogh - Kostic (Pákolicz 73. p), Szokol, Kovacevic, Rubus, Bosnjak - Arziani, Zofcák - Rezes (Abdouraman 64. p), Pekár (Seydi 46. p) - Halenár

Vezetőedző: Mátyus János

A Szpari kezdte a találkozót, és az első percekben tartotta is a labdát a Nyíregyháza, és néhányszor eljutott a Videoton kapujáig, de nagy helyzet nem alakult ki. A 13. percig kellett várni az első nagy lehetőségre, egy beadás után Nikolics fejesét Balogh János bravúrral hárította. A 26. percben szabadrúgást végezhetett el a Videoton, és Gyurcsó beadását Balogh ütötte el az érkező hazai játékosok elől. Négy perccel később nagy nyíregyházi lehetőség Rezes előtt, de Calatayud védte labdáját. Majd megint Baloghnak kellett közbeavatkoznia, Kovács beadása után szedte föl a labdát. A Nyíregyháza szervezetten védekezett az első félidőben, és nem találta az ellenszert a Videoton. A 44. percben viszont gólt lőttek a hazaiak. Gyurcsó beadása után Vinicius fejelt, és Szokolról pattant a kapuba a labda, 1–0. Ezzel zárult az első játékrész. Fordulás után megint egy beadás után veszélyeztetett a Videoton, de Nikolics fölé fejelt, majd egy ígéretes Szpari kontra végén szögletre tisztáztak a hazaiak. Az 59. percben megfogyatkozott a Spartacus, Arziani szabálytalanságért kapott sárgát, és mivel már volt neki egy, a játékvezető a pirosat is felmutatta a grúz középpályásnak. A 67. percben a csereként beálló Alvarez lőtt a jobb oldalról, de mellé ment a labda. A 70. percben viszont már pontosabban célzott. Betört a 16-oson belülre, kényszerítőzött Nikoliccsal, majd a kapuba helyezett, 2–0. A 76. percben büntetőt kaptak a fehérváriak, Szokol becsúszását ítélte szabálytalannak a játékvezető. Nikolics értékesítette a 11-est, 3–0. Az emberelőnyben játszó hazai csapat előtt a 86. percben adódott újabb helyzet, de Sándor lövését fogta Balogh, majd Alvarez labdája szállt fölé. Több gól nem esett, a listavezető legyőzte a Spartacust.

Mátyus János: – Az első félidőben jól játszottunk, eltüntettük a különbséget, de egy pontrúgás után gólt kaptunk, és be kell vallani őszintén, a második félidőben nem volt már esélyünk. Mostantól készülünk a Ferencváros ellen.

Joan Carillo: – Nagyon nehéz mérkőzés volt egy jól védekező Nyíregyháza ellen. Az első félidőben sikerült gólt szerezni, ez fontos volt, mert utána már játszhattuk azt, amit szerettünk volna. Büszke vagyok a csapatra, mindenki keményen dolgozott a sikerért.

Dankó L.