A liftbe ragadt emberiség – Megnyitott az Átutazók Művészeti Egyesület év végi tárlata

Megnyílt A liftbe ragadt emberiség című spirituális kiállítás a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban. 

Az Átutazók Művészeti Egyesület hagyományos év végi tárlatán 14 kiállító vesz részt alkotásaival. A középpontban az idei évben az elszigetelődés megszüntetésének és az egység megélésének asszociáció állnak.

– Én mindig csak egy programcímet fölvettek, és annak a következményeképpen mindig az alkotók választanak. Tehát itt nincs külön kurátor, itt az alkotók választják ki azt, amit ők úgy gondolnak, hogy hozzá tudnak ehhez tenni. Ahogy ezt már meg is fogalmaztuk, mi nem világmegváltó őrültek vagyunk, akik forradalmat akarunk csinálni a békéért vagy bármiért, hanem igazából csak látunk dolgokat és a saját magunk kivezető útjait mutatjuk az embereknek, hogy mindenki találja meg a saját maga kivezető útját – mondta el a megnyitón Mihálka György.

Mihálka György, az Átutazók Művészeti Egyesület vezetője arról is beszélt, a járványidőszak elkülönítette az embereket, így a művészettel tudatosan is közösséget akarnak létrehozni, hiszen fontos a személyes jelenlét és találkozás – erre pedig nagyszerű alkalom egy tárlatmegnyitó is. A kiállítást Aranyiné Molnár Zsuzsanna nyitotta meg különleges zenei és vizuális effektek kíséretében.

– Több éven keresztül már ért az a megtiszteltetés, hogy én nyithatom meg az Átutazók Művészeti Egyesület kiállítását. Az év végeken ismétlődő kiállítást, aminek az aktualitásához soha nem fér kétség. Tehát mindig tudjuk, a lényege ennek az egész dolognak, hogy minden alkalommal nagyon találó címe van. A mostani cím is egy nagyon találó cím, az elszigetelődésnek a megszüntetéséről szól ez az egész. Hívja, várja az embereket, hogy az egységet meg tudjuk élni. Ez az egység-megélés megjelenik a képekben, ezt sugározza. És az egységben sokkal nagyobb a boldogság és sokkal nagyobb örömöket és lelki békét tudunk megélni – mondta el a kiállítást megnyitó Aranyiné Molnár Zsuzsanna.

Az Átutazók Művészeti Egyesület célja, hogy segítse a korunkat kiteljesedni. Ahogy ők fogalmaznak, a világon többféle irány van, mindenkinek a maga szabadsága, hogy merre tart, az ő szabadságuk pedig a művészet.