A legtehetségesebb diákok kaptak lehetőséget
Harmadik alkalommal nyílt kiállítás a Művészeti Szakközépiskola legígéretesebb növendékeinek munkáiból Nyíregyházán. A Váci Mihály Kulturális Központban többek között festmények, grafikák, színházi plakátok és kisplasztikák tekinthetőek meg. Ötvenöt diák közel nyolcvan alkotását állították ki.

– Ez eredetileg egy Leonardo tanulmányrajz alapján készült, de a nyakához használtam modellt, merthogy a rajz alapján nem sok minden derült ki – a reneszánsz nagy alakjának egy rajzát felhasználva készítette el egy blikkfangos mellszobrot Tyurin Dániel. A tizenegyedikes diák három éve tanul szobrászatot a művészetiben. Tanulmányait egyetemen szeretné folytatni ezen a szakirányon, és szívesen helyezkedne el a filmiparban, mert a 3D-s effektek készítése különösen izgalmas a számára. (A Tyurin Dániellel készült korábbi beszélgetésünket az alábbi linkre kattintva olvashatja el.) – Számomra sokkal izgalmasabb ez, mint síkban dolgozni, mivel tudok három dimenzióban foglalkozni a dolgokkal, és jobban meg tudom valósítani benne magamat. Sokkal jobban szeretem a szobrászatot – tette hozzá Dani.

További képekért kattintson a fotóra!

55 művészetis diák közel 80 alkotásából nyílt kiállítás a Váci Mihály Kulturális Központban. A színházi plakátoktól kezdve az olajfestményeken át a kisplasztikáig sokféle izgalmas látnivaló várja a látogatókat. Ez már a harmadik olyan tárlat, amit a legtehetségesebb diákok munkáiból válogattak össze.


„A varázsszó: a kreativitás!"

 

A kiállítást Szosznyák Vince nyitotta meg, aki arról beszélt, hogy a legkreatívabb tanulók kaptak lehetőséget a megmutatkozásra. A Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola igazgatója, Király Enikő ehhez hozzáfűzte, képzőművészeti szakirányon 150 diák tanul az intézményben, és mintegy 20 szakmatanár foglalkozik velük. A tehetséggondozásra pedig különösen nagy hangsúlyt fektetnek. 

–A tehetség valóban egy nagyon nehéz feladat, de az iskolánknak ez az egyik fő sajátossága, illetve fő célja is, hogy a tehetségeket ápolni kell, és ezért igyekszünk lehetőségeket teremteni számukra, mint megmutatkozni, mint pedig fejleszteni ezen képességeiket, ami tehetségessé teszi őket – fogalmazott az igazgatónő.

A művészetisek kiállítása május 2-ig tekinthető meg a Váci Mihály Kulturális Központban. Naponta 9 és 19 óra között várják az érdeklődőket.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Szarka Lajos)