A legjobb nyíregyházi utcaművész már nem egyedül áll színpadra!
A legjobb nyíregyházi utcaművész már nem egyedül áll színpadra!

Akrobatikus táncos elemek, zsonglőr mutatványok, humor és nevetés minden mennyiségben! Ezt ígéri Ámik János és Csernyik Viktor, azaz Naninski és Figaro!

Naninski 2018-ban (is) bizonyított. Akkor a nyíregyházi Street Art Show legjobbja lett! Az utcaművészek között ő kápráztatta és nevettette meg a legjobban a nézőket. Az elmúlt időszakban több óvodában, iskolában, bálon és céges eseményen bemutatta már műsorát – sőt több nagyrendezvényen is fellépett. A VIDOR Fesztivál állandó mulattatója. Ámik János, azaz Naninski a közelmúltban társra talált, már nem egyedül áll színpadra, erről is mesélt nekem:

A társam, akivel az új műsoraimat készítem: Csernyik Viktor, az unokatestvérem. Művészneve Figaro lett. Sokak számára nem ismeretlen ez a felállás, hiszen már párszor bemutatkoztunk együtt a 'Naninski és Figaro' című műsorral. Gyerekkorunk óta számos fellépésen szerepeltünk együtt, főleg táncos csapatokban, így az összhang mindig száz százalékos.

Közel egy éve dolgoznak együtt a srácok; első műsoraik főleg gyerekeknek és fiataloknak készültek.

Tavaly év végére viszont már több céges rendezvényen és bálon szórakoztathattuk a kedves közönséget, így már minden korosztály számára készítünk műsorokat. A hangsúly mindig az akrobatikus látványelemeken, táncon és zsonglőrszámokon van, amelyeket humoros jelenetek és poénok egészítenek ki. A komédia nagyon fontos számunkra, mindig is közel állt hozzánk a viccelődés, szórakozás, így nagyon jól bele tudjuk építeni akrobatikus előadásainkba.

Azt mondják, a zene minden szempontból az egyik legfontosabb koreográfiáik kialakításánál. Természetesen használnak effekteket is és a szenzációs pillanatok előtt akár dobpergést is hallhat a közönség.

A másik nagyon fontos dolog számunkra, ami műsorunk egyik sajátossága a műfajon belül, hogy valamennyi előadásunkba bevonjuk a közönséget. Ez még közelebb hozza őket Naninski és Figaro világához. Egyben élvezhetik a show-t és különleges élményt, sok nevetést nyújt, hogy a műsor részesei lehetnek.

Sok zsonglőr eszközt használnak, különböző labdák, kendők, karikák, buzogányok és cirkuszi eszközök is társulnak az akrobatikus látványelemekhez. Jelenleg a farsangi időszakra készülnek, több óvodában és iskolában is fellépnek majd.

 

Szerző: Rutkai