A legjobb magyar a világranglistán
A legjobb magyar jelenleg a golf világranglistán Závaczki Bálint. A 14 éves nyíregyházi versenyző a hétvégén a felnőttek között lett negyedik a Magyar Nyílt Bajnokságon.

 Második alkalommal talált be egy ütésből a lyukba a közelmúltban Závaczki Bálint, ez pedig még sok profi játékosnak egyszer sem sikerült. A nyíregyházi golfozó tegnap még a Magyar Amatőr Nyílt Bajnokságon szerepelt és lett negyedik, kedden pedig már Lettországba egy rangos nemzetközi tornára utazik. Az elmúlt időszakban zsúfolt volt a programja, de jól sikerültek a versenyek.

- Belgiumban volt egy Junior Open, azt megnyertem, majd a válogatottal az European Young Mastersen vettem részt, ahol 14 évesen a 16 évesek között versenyezhettem, és végeztem az első harmincban. A világbajnokság is jól sikerült, az első tízben zártam – mondta Závaczki Bálint golfozó.

Ezekkel a versenyeredményekkel rengeteg ranglistapontot szerzett a sportoló, és jelenleg legjobb magyarként a 2500. Egy éve még az 5700. helyen állt. Idén új szettet használ, ezért szükség volt egy három hetes edzőtáborozásra is, hogy megszokja az új ütőket, a táborozás alatt pedig folyamatosan tanult, hogy magántanulóként teljesítse a féléves vizsgákat. Nyolcadik éve lett kitűnő, így a közelmúltban átvehette a Jó tanuló-Jó sportoló elismerő címet Budapesten.

A golf 112 év után ismét szerepel az olimpia programjában, így Bálint álma is az, hogy 2024-ben képviselhesse Magyarországot az ötkarikás játékokon.

Dankó László