A legek Tirpák Fesztiválja jön szeptember közepén!

Minden évben egyre nagyobb méreteket ölt ez a hagyományok ápolását előtérbe helyező városi nagyrendezvény, amely 2023-ban is három napon át várja az érdeklődő nagyközönséget. Szeptember 15–17-ig  Népi Ízek Találkozója és a VII. Nyíregyházi Bogrács- és Grillbajnokság adja a gerincét a hétvégének, mely sztárokkal teljes színpadi programot is kínál.

A fesztivált ezúttal a legek jellemzik. Az előző évekhez képest  több főzőcsapattal és nagyobb vásártéri piaccal találkozhatnak majd a kilátogatók. Idén minden eddiginél több díjat ítél oda a szakmai zsűri, melynek a tagjait a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség delegálja. Újdonság lesz a kilátogató nagyközönség számára a megújult gasztrojegy, melyek ellenében (ételféleségtől függően több darabért) tudnak majd finomságokat vásárolni, de aki csak kóstolót szeretne, az 1 db gasztrojegy ellenében – melynek ára 500 forint lesz – azt is megteheti.

Reptértől a Szerelemig, népi ízektől a bográcsig

Péntek  este 19 órától Korda György és Balázs Klári élő nagykoncertjével veszi kezdetét a fesztivál – de egész nap a szakMAfest lakja be a belvárost. Szombaton  a nyíregyházi éttermek és hagyományőrző egyesületek mutatkoznak be finomabbnál finomabb ételekkel a Népi Ízek Találkozóján. A színpadon a helyi néptáncegyüttesek műsorát láthatják a Szikes Zenekar közreműködésével, hattól Takács Nikolas lép fel, fél nyolctól Rúzsa Magdi ad koncertet. Vasárnap  a VII. Nyíregyházi Bogrács- és Grillbajnokságon az amatőr főzőcsapatok remekelhetnek, miközben kulturális műsort adnak a város civil szervezetei, az eredményhirdetést közrefogva pedig egytől a Mentha Project, háromtól pedig a Folkfusion Band koncertezik. Mindkét napon neves szakmai zsűri ítéli oda a legjobbaknak járó díjakat. A két nap alatt több ezer adag ételt készítenek a részt vevő csapatok.

Legalább 50-féle étel!