A lakhatásról
Béres Csaba és Lengyel Máté tartott sajtótájékoztatót.

Nyíregyházán ma lakhatási szegénység van, ugyanis az önkormányzati tulajdonú bérlakások száma kb. 1900-ra tehető és legalább még ennyien várnak arra, hogy beköltözhessenek – ezt Béres Csaba, a Jobbik nyíregyházi önkormányzati képviselője mondta a párt szerdai sajtótájékoztatóján. Míg az MSZP a bérlakások jó részét értékesítette, a meglévőket pedig hagyta, hogy leamortizálódjanak, addig a jelenlegi városvezetés gazdaságtalannak tartja a megmaradt lakások felújítását, így nem tesz semmit a probléma megoldása érdekében – tette hozzá Lengyel Máté, a megye 1-es számú választókerületének elnöke, aki hangsúlyozta, a Jobbik a kérdésben két megoldást tart támogatandónak.

– A Jobbik két megoldást lát megvalósíthatónak. Helyi szinten a szombathelyi modellt, ami szerint az önkormányzat szerződést köt azokkal a személyekkel, tulajdonosokkal, akik bérbe szeretnék adni ingatlanjaikat. Cserébe az önkormányzat vállalja a nem fizetési kockázatot, a bérleti díj beszedését. Illetve a másik megoldás az új ingatlanok vásárlása állami, illetve önkormányzati szinten – mondta Lengyel Máté.

 


 

A Jobbik sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva a Fidesz Nyíregyházi Szervezete az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz:

A Jobbik és az MSZP helyi politikusai egymásra licitálnak az önkormányzati bérlakások kapcsán, csak azt felejtik el közölni a Nyíregyháziakkal, hogy az ő befizetett adóforintjaikat kívánnák elkölteni bérlakások építésére. Mi továbbra is abban vagyunk elkötelezettek, hogy mindenki dolgozhasson és magának teremthessen otthont, gondoskodhasson Önmagáról és családjáról, aki pedig segítségre szorul, a szociális ellátórendszeren keresztül megfelelő támogatást kaphasson. Mi a munkahelyteremtésben, az adócsökkentésben, a családok támogatásában, a CSOK adta lehetőségekben látjuk a nyíregyházi családok jövőjét, abban, hogy mindenki megállhasson a saját lábán, és mindenki támaszt kaphasson, aki arra szorul. A politikusok azt is elfelejtik rendre közölni, hogy jelenleg is csaknem kétezer család számára biztosít a város bérlakást.

Fidesz Nyíregyházi Szervezete