A labdazsonglőr László Gyula ki akar törni: saját rekordját is megdönti
Fotók: archív

László Gyulát már jól ismerhetik a Nyíregyháziak, rendszeresen feltűnik a város több pontján, kezében az elmaradhatatlan focilabdával. Egyensúlyozott már focilabdát homlokára helyezett műanyag flakonon, miközben 10:28 percen át táncolt; sétált 369 emeletnyit labdával fel-alá, de 24 órán keresztül freestyle-ozott is, megállás nélkül. A fiatalember 15 rekorddal büszkélkedhet, s ezek jelentős részét a Guinness Rekordok Könyvébe is bejegyezték. A legutóbbit pont hétfőn…

 

A Hajdúhadházon élő László Gyula sosem tagadta, hogy mélyszegénységben él, az utcai bemutatók során gyűjt némi pénzt. Bár sorra dönti a rekordokat, mégis azt mondja, nem büszke magára, ugyanis még mindig csak küzd az álmaiért …

 

NINCS CSALÁDJA

 

Gyula intézetben és nevelőszülőknél nevelkedett felváltva, most pedig Negró kutyájával próbálja meg átvészelni a mindennapokat. Azt mondja, bár soha nem adja fel az álmait és küzd ezek megvalósításáért, mégis egyre nehezebb.

A koronavírus-világjárvány óta hiába bemutatóztam az utcákon, alig tudtam gyűjteni némi pénzt. Sokan elvesztették a munkájukat és nem is várhatom el, hogy rajtam segítsenek. Hogy mik az álmaim? Szeretnék kitörni ebből a közegből és elérni, hogy felfigyeljenek rám – ehhez persze szükségem lenne egy sportmenedzserre -, na meg mindenekelőtt szerezni egy tisztességes munkát, amiből egyszer talán majd a fogamat is megcsináltathatnám. Debrecenben két helyi vállalkozó felajánlotta, hogy hétfőtől péntekig ingyen megebédelhetek náluk, ami óriási segítség, de van, aki a kerékpáromat javítja meg térítésmentesen, vagy éppen levágja a hajamat, de a segítők nevét még hosszasan sorolhatnám, és ott vannak a barátaim is.

 

EZ MÁR A TIZENÖTÖDIK

 

Több mint egy éve nem kerékpároztam, de csak ezekben a rekordkísérletekben látom az esélyt arra, hogy talán egyszer sikerül kitörnöm, ezért most újra megpróbáltam. Ennek előzménye, hogy 2016-ban a Heim Pál Gyermekkórházban 3 perc 17 másodpercen keresztül pörögtem a BMX kerékpárommal úgy, hogy közben tizenkétszer vettem le és fel a pólómat, ez alatt nem foghattam a kormányt és a kilépőn kellett állnom. Ezt a rekordot döntöttem meg újra, ezúttal Debrecenben, ahol támogatók segítségével jelen lehetett a Magyar Rekord elnöke, Sebestyén István is.

 

TEHETSÉGKUTATÓ VERSENYRE KÉSZÜL

 

Gyula élete bár a labda körül forog, ősszel egy zenei tehetségkutató versenyen is szeretné megméretni magát Dj-ként. Ehhez azonban énekest keres. Így aki szeretne hozzá csatlakozni, az a közösségi portálon keresztül felveheti vele a kapcsolatot. A rekorder múltjából pedig látszik: a siker biztosan garantált lesz.