A közösségtudat a nemzet összetartó ereje
A világ magyarsága egy közösség, a magyar kormány felelősségtudata az egész Kárpát-medencére kiterjed – mondta el Mernyei Ákos Péter helyettes államtitkár a Vásárhelyi Forgatagon, melynek díszvendége Nyíregyháza.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) európai uniós és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára kifejtette: „A Vásárhelyi Forgataghoz hasonló rendezvények a nemzet öntudatát erősítik. Nemzeti értékei, kultúrája, élő hagyományai teszik a magyart erős nemzetté.”

A helyettes államtitkár hozzátette: „A Forgatag a marosvásárhelyi magyarság kulturális seregszemléjeként erős közösséggé kovácsolja a város polgárait és évről-évre hazahívja az elszármazottakat is.”

Az idei, ötödik Vásárhelyi Forgatagon 2017. augusztus 18. és 27. között 361 program, egyebek mellett koncertek, családi és gasztronómiai rendezvények várják a közönséget, bemutatkoznak a civil szervezetek, és megszervezik a marosvásárhelyiek világtalálkozóját is. A magyar kormány támogatásával megvalósuló eseménysorozat fővédnöke Kövér László, az Országgyűlés elnöke, díszvendége Nyíregyháza városa.

(Forrás: kormany.hu)