A korosztályos válogatott védő marad a Szpariban

Mindenben megállapodott a Nyíregyháza Spartacus a Puskás Akadémiával, így Farkas Bendegúz a következő szezonban is kölcsönben a Szpariban játszik. A tehetséges, 18 éves korosztályos válogatott védő az előző idényben alapember volt a Spartacusban, 32 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, és egy gólt szerzett, illetve öt gólpasszt adott.  A klub szerette volna a következő idényre is megtartani.

- Ahogy elkezdtük a felkészülést, mindvégig az volt a stratégiánk, hogy jobboldali védőként szeretnénk ha Bendegúz továbbra is nálunk folytatná labdarúgó pályafutását. Igaz, hogy nem tudott az elejétől velünk készülni, de sokat beszéltünk, és végig jeleztem, hogy számítunk rá. De természetesen meg kellett várni, hogy számára hogy alakul a jövőkép a Puskás Akadémiánál. Örülök, hogy sikerül újabb egy évre sorainkban tudni - mondta Fekete Tivadar sportigazgató.

Farkas Bendegúz az előző idényben ötször szerepelt az U19-es válogatottban, a felkészülést pedig a Puskás Akadémiával kezdte, a napokban viszont már ismét Nyíregyházán tréningezhetett a társakkal.

- Nem ismeretlen számomra a közeg, mert az elmúlt szezont itt töltöttem. Mivel egy évig kölcsönben voltam, így annak lejárta után vissza kellett térnem az anyaegyesületemhez. A felkészülést nem itt kezdtem, de nem telt el úgy hét, hogy Fekete Tivadar sportigazgatóval ne beszéltünk volna. Végig jelezte, hogy számítanak rám a következő szezonban is, de mivel még mindig megfelelek a fiatal szabálynak, több konkrét megkeresés is jött az irányomba, de nem volt kérdés, hogy a fentiek miatt ha lehet, Nyíregyházára szeretnék visszajönni. Egy hete a csapattal készülök, és végig éreztem azt, hogy teljesen más a közeg mint tavaly volt  -  tette hozzá Farkas Bendegúz.

A játékos papírjai rendben vannak, így vasárnap akár pályára is léphet a Siófok ellen.