A kormány elkötelezett a gyermekvédelem terén, ezért szigorítja a törvényjavaslatot – mondta Dömötör Csaba Nyíregyházán

Dömötör Csaba parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes volt dr. Vinnai Győző, Nyíregyháza országgyűlési képviselője beszélgetőpartnere szerdán, melyet megelőzően sajtótájékoztatót tartottak.

A Polgári Esték Fórumon három fő témakört érintettek, köztük a gyermekvédelmi törvényekre vonatkozó szigorítást. Mint elhangzott, a kormány nemcsak az elmúlt hetek vitái miatt tartja fontosnak, hogy megerősítse és bizonyítsa elkötelezettségét a gyermekvédelem terén, ezért a most kezdődő parlamenti szezonban benyújt egy szigorító törvényjavaslatot, amelynek a részleteit jelenleg dolgozzák ki. A gazdasági helyzetről szólva az államtitkár kiemelte, a legfrissebb adatok szerint Nyíregyházán a nagyberuházásoknak köszönhetően 3% alá csökkent a munkanélküliség aránya és a közfoglalkoztatás létszáma is jelentősen csökkent.

Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy itt, Nyíregyháza környékén is hány olyan beruházás létesült, illetve van folyamatban, amely az autógyártáshoz kapcsolódik. Ott lesznek az autógyártással összefüggő kiegészítő tevékenységek, alkatrészgyárak, ahol autógyárak is vannak, és ott lesznek autógyárak, ahol akkumulátorgyártás is lesz. Merthogy 2035-től az Európai Unióban nem lehet majd hagyományos meghajtású járműveket forgalomba hozni. Erről nem mi döntöttünk, hanem az Európai Unió, tehát egyértelműen letette a garast az elektromosautó-gyártás mellett az EU, innentől kezdve egy új verseny bontakozik ki abban, hogy hol lesznek a jövő autógyárai. Magyarország ebbe benevezett, és a tét az az, hogy lesznek-e Magyarországon autógyárak – fogalmazott Dömötör Csaba parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes.