A Korányi egy része kész, a Család aszfaltozásra vár – Következnek az újabb útszakaszok!

Befejeződött a Korányi Frigyes utcai járda felújítása a Garibaldi utcától egészen a Kalevala sétányig, már a tereprendezés és a forgalomtechnika kiépítése (festés, táblázás) van folyamatban.


A Nyírségvíz Zrt. befejezte a Bottyán, Bokréta utcákban az ivóvíz csomóponti rekonstrukciót. Az útburkolat helyreállítása is elkészült, a közlekezdés ezen a szakaszon immár zavartalan.

Elkezdődött a Körte utca felújítása (Kossuth utca és a Keskeny köz közötti szakaszon), már a bontási munkák folynak, valamint a parkoló átépítése.

 

Városunkban jelenleg is több helyszínen zajlanak útépítések, út-, és járdafelújítások, rekonstrukciós munkálatok, szinte mindenhol kisebb-nagyobb forgalomkorlátozás mellett.

Belváros

Látványosan halad a Benczúr tér felújítása. Épül a térburkolat, ezen a héten alapozzák a műgyanta alapú vízáteresztő burkolatot, készül a játszótér szegélyezése, elhelyezik a szökőkút alap elemeit, zajlik a gépészeti szerelés, és talajlazítással, humuszolással folytatják a kertépítési munkálatokat. A tér körüli gépjárműforgalom továbbra is sebességkorlátozás mellett biztosított. A Kölcsey Gimnázium felőli oldalon útszűkületre kell számítani az arra közlekedőknek.

A Bessenyei téren is jó ütemben haladnak a munkálatok. Ezen a héten befejezik a régi burkolatok bontását, amit zúzottkő terítés és szegélyépítés követ. Folyamatban van a térvilágítás kiépítése és zajlik a szökőkút elemeinek előregyártása. A nagy tömegű burkolóanyag rakodása miatt időszakosan 15-20 perces forgalomlezárás előfordulhat, erre a célra a Bessenyei tér körül egy 2,5 m széles sávot is lezártak a forgalom elől.

A Mező utcában az ivóvízvezeték cserét követő útburkolat helyreállítás van folyamatban. A Vasgyár utca felől a Rákóczi út felé továbbra is félpályás pontszerű lezárások fordulnak elő.

A László utca - Inczédy sor között lévő járdaszakasz felújításánál a meglévő pálya és a szegély bontása van folyamatban, de párhuzamosan már építik az új szegélyt és pályaszerkezetet.

A Deák Ferenc utcai járda felújításánál a járda pályaszerkezetét és a szegélyt építik.

Jósaváros

A Kosbor utca felújítása során elkészült az új szegély kiépítése, a következő munkafázis az aszfaltmarást követően az aknafedlapok szintbe helyezése. Kérjük a gépjárművezetőket, hogy óvatosan közlekedjenek az érintett útszakaszon.

Örökösföld

Teljes hosszban elkészült a Család utcai járda (Szalag u. - Pazonyi u. között), már csak aszfaltozásra vár. Ezzel párhuzamosan folyik az út csapadékvíz elvezetésének építése, valamint megkezdődött az út szegélyezése.

Sóstóhegy

A Mogyoró utcában az aszfaltozás előtti munkafolyamatok zajlanak, szerelvények szintbehelyezése, tereprendezés, majd ezt követően az új aszfaltburkolat kerül a teljes hosszra.

A Templom utcában jelenleg a csapadékvíznyelők és szegélyépítés, valamint a kapubejárók átépítése zajlik.

A Sóstóhegyi úti kerékpárút építésénél (Korányi F. utca – Mogyoró utca között) ezen a héten befejeződik a nyomvonalba eső közművek kiváltása, a közművekkel nem érintett területen már folyik a pályaszerkezet építése, és elkezdődött az Igrice-csatorna kerékpáros átvezetéséhez szükséges híd építése.

Sóstógyógyfürdő

A Vénusz utcában a jelenlegi munkafázisban a térkőburkolatú út alapjának építése zajlik, szakaszosan, új szegély kialakításával.

A Krisztina, Anna, Magdolna, Borbála utcákban elkészült a csapadékvíz elvezetés építése, folyamatban van a csapadékvíz befogadó záportározók kialakítása, és gyors ütemben készül a térkő burkolatú felület alapja, szegélyezéssel.

Borbánya

A szennyvízcsatorna hálózat fejlesztése kapcsán a NYÍRSÉGVÍZ Zrt. továbbra is szakaszos építéssel végez munkálatokat. A Nárcisz utcát ezért naponta 7.30-tól 17 óráig mindkét oldalról zsákutcává nyilvánítják, az utca az éppen aktuális építési szakaszoknál nem lesz átjárható. Az aktuális lakóépület előtt zajló munkálatok estére befejeződnek, az ott lakók gépjárművekkel délután öt óra után tudnak behajtani.

Oros

Jó ütemben halad a Meggyes utca (41. sz. főút – Varázs utca között) útburkolatának felújítása, jelenleg a pályaszerkezet csere és a szegélyépítés van folyamatban, az utca felújítása várhatóan még ebben a hónapban elkészül.

 

Kérjük a járókelők és az autóvezetők megértését, fokozott figyelmét, s hogy ne megszokásból közlekedjenek.

Az út-, és járdaépítési munkálatok aktuális állásáról a későbbiekben is folyamatos tájékoztatást adunk.