A Kodály Zoltán Általános Iskola diákjai már évközben nagyon várták a szigligeti tábort

A Nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola diákjai már évközben nagyon várják a szigligeti tábort, mert tudják, hogy színes programokban lesz részük a balatoni fürdőzés mellett.

Idén is hamar elrepült az egy hét – július 15-20 között - a 78 kodályos és 6 kísérőjük számára. Sok gyermeknek kedvence a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő, mert kicsik és nagyok egyaránt jól szórakoznak a különböző medencékben fürödve, vagy csúszdázva. Keszthelyen a programok mindig elvarázsolják a táborozókat, a kastélylátogatás és a lovaskocsikázás mellett a Pálmaház kertjében a gyerekek kacsát és hattyút is etettek.  

A szerdai szigligeti vár látogatásán tanárunk, Tisza Balázs előadását a többi látogató is szívesen hallgatta a Balaton történetével és földrajzával kapcsolatban. Természetesen esténként, amíg a kisebbek a játszótéren hintáztak, addig a nagyobbak fociztak vagy röplabdáztak a táborban. A legizgalmasabb program mégis az utolsó estére maradt, az Adrenalin bulihajó izgalmas élmény volt, amely Szigliget és Badacsony között oda-vissza szállította a diákokat.

Néhány mondat, amit a gyerekek fogalmaztak meg a hazafelé vezető úton:

„Szomorúan vettünk búcsút a tábortól, jövőre újra ellátogatunk ide.”

„Az Adrenalin hajó életem legjobb élménye volt.”

„Köszönjük ezt a fergeteges hetet dr. Hudákné Fábián Nóra néninek! Szeretnénk a következő nyarat is a Gyermektáborban tölteni.”

Kapcsolódó galéria

Kodályosok Szigligeten