A klímaváltozásról is szó esett – Magyar Ökológus Kongresszus Nyíregyházán

Idén a Nyíregyházi Egyetem Környezettudományi Intézete rendezi meg a Magyar Ökológus Kongresszust. Három évente találkoznak a szakemberek, hogy megosszák egymással kutatásaik eredményeit. A témák között szerepel a klímaváltozás és annak hatásai.


A Nyíregyházi Egyetem szervezte meg az idei Magyar Ökológus Kongresszust. Három évente rendezik meg, a szakemberek előadásokon vesznek részt és megosztják egymással kutatási eredményeiket. A témák között szerepel többek között az Alkalmazott Ökológia, a Viselkedésökológia, valamint a klímaváltozás és annak hatásai. A kongresszuson 115-en vesznek részt és összesen 14 szekcióban tartanak előadásokat.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Dr. Szép Tibor, a Nyíregyházi Egyetem Környezettudományi Intézetének igazgatója elmondta:

Nagy megtiszteltetés a számunkra, hogy egyetemünk rendezi ezt a kongresszust. Tulajdonképpen ez elismerése annak a munkának amit a munkatársaink az ökológia területén: a klímaváltozás, a talajokat ért hatását említeném, a vizekben zajló különböző ökológiai folyamatoknak a feltárását és többek között a biodiverzitását befolyásoló tényezőket a madárvilágon keresztül a detektáló hatásoknak a vizsgálata az a terület amit az egyetemen végzünk. Nagy öröm a számunkra, hogy két olyan hallgatónk is az előadók között szerepel akik nálunk végeztek, ami mutatja, hogy ez az oktatómunka amit az egyetemen végzünk az jól tudja segíteni nem csak az oktatásban, a tanításban hanem a kutatásban az itt lévő diákoknak a munkáját.

A következő két napon többek között előadások hangzanak el a Populáció és Közösségi Ökológia, valamint a Tájszintű ökológiai vizsgálatok kutatási területeiről.


Horváth Kíra