A kert, a feleség és a mozgás a hosszú élet titka
Több mint 400-an vettek részt a Szépkorúak Nyíregyházi Olimpiáján. Számos sportágban mérhették össze tudásukat a versenyzők.

Percekig érkeztek a csapatok a Szépkorúak Nyíregyházi Olimpiájára, több mint négyszázan neveztek a különböző kategóriákban. Volt, aki csak szurkolni jött a társaknak, mivel a verseny legfontosabb célja az volt, hogy jól érezzék magukat a nyugdíjasok.

További képekért kattintson a fotóra!

– Ebben a kategóriában Magyarország legnagyobb létszámú rendezvénye a nyíregyházi, aminek nagyon örülünk, és szeretnénk a jövőben is rendszeresen megtartani. Az a célunk, hogy a nyugdíjasoknak legyenek közösségi programjaik, úgy, hogy közben az egészségükkel és egymással is törődnek. Ez a nap erről szól – mondta dr. Kovács Ferenc polgármester.

A versenyek közül az egyik legnépszerűbb az atlétika és a teke volt. A legidősebb résztvevő Tatos István volt. A 93 esztendős testnevelő tanár szerint a hosszú életnek több titka van.

További képekért kattintson a fotóra!

– Egyrészt a gének, nekem a szüleim is szép kort értek meg. Aztán ott van a mozgás, ami nagyon fontos. Nekem van egy kis kertem, ahol mindennap dolgozgatok, azt szoktam mondani, hogy a kertem az én orvosom. Aztán fontos egy jó feleség, aki gondoskodik az emberről, nekem szerencsém van, mert találtam egy remek párt. És persze a sport. Az állatvilágban azt tapasztaljuk, hogy a kis állatok, például a cicák, folyamatosan szaladgálnak, mozognak. Így van az emberrel is gyerekkorban, de mi, felnőttek sokszor leszoktatjuk őket erről. Elektromos kismotort veszünk már az ovisoknak, hogy ne kelljen nekik gyalogolni. Ez nem helyes, fontos, hogy többet sportoljanak a fiatalok – mondta Tatos István.

A versenyek izgalmasan alakultak. Az eredményhirdetésnél Halkóné dr. Rudolf Éva köszöntötte a résztvevőket, és adta át az érmeket.

Dankó László