A Kaposvár lesz a kosarasok ellenfele
A Kaposvár ellen játszanak szombaton a Marso-Nyíregyháza férfi kosarasai. A kék cápák egy most igazolt, 209 centiméter magas játékossal bővült csapat ellen lépnek pályára.

A bajnokság elején magas célt tűzött ki maga elé a nyíregyházi férfi kosárlabdacsapat, amely, ha nem nyerik meg a következő találkozót, reménytelennek tűnhet, ezért mindenképpen nyerniük kell. Ezt mondta Sitku Ernő a szombati mérkőzés előtt, amelyet a Kaposvár ellen játszik a Marso-Nyíregyháza.

– A Kaposvárnak nagyon jó játékoskerete van, és annak ellenére, hogy 5 győzelmet gyűjtöttek ebben a bajnokságban, 3 olyan játékosuk van, akik játszottak már a válogatottban, vagy most is tagjai a keretnek, illetve nagyon jók a légiósaik is – mondta Sitku Ernő, a Marso-Nyíregyháza szakmai igazgatója. – Ez egy olyan csapat, ahol rutinos és fiatal játékosok is vannak, őket szépen ötvözik és nagyon jó teljesítményt nyújtanak. Ráadásul a napokban igazoltak egy új játékost, úgyhogy a magasember-állományuk egy kicsit megerősödött. Spica személyében eddig is egy nagyon erős középjátékosuk volt, ehhez még igazoltak egy újabb légióst, aki 209 centiméter magas, 117 kilós, és a palánk alatt nagyon nagy tekintélyt parancsol magának. Úgyhogy lesz kivel küzdenünk.

Sitku Ernő azt reméli, sokan szurkolnak majd szombaton a csapatnak, bízik abban, hogy Nyíregyháza kosárlabda-szerető közönségének nem szegte kedvét az, hogy a csapat az utolsó, illetve az előtte lévő hazai mérkőzését elvesztette. Azt reméli, hogy egy jó hangulatú mérkőzés várja majd a Bem József Általános Iskola csarnokába látogatókat, és a kék cápák győzelmet aratnak.

F. A.