A Jósa András Oktatókórházban és Oroson is éltek a mozgóurnás szavazás lehetőségével
A mozgóurnát igénylő Kulcsár László Elemér (b) leadja szavazatát a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház Hematológiai Osztályán az európai parlamenti (EP) választás napján, 2019. május 26-án. Fotó: MTI/Balázs Attila

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a mozgásukban gátolt választók vasárnap délig igényelhettek mozgóurnát az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak választásán. 

nyíregyházi Jósa András Oktatókórház Hematológiai Osztályáról is érkezett igénylés, valamint az orosi városrészből is érkeztek kérelmek.

Urr Géza, a Vasvári Pál Gimnáziumban kialakított 47-es szavazókör szavazatszámláló bizottságának tagja (j2) segít eligazodni a névjegyzékben a mozgóurnát igénylő Lupis Sándornénak (b) az európai parlamenti (EP) választáson Nyíregyháza Oros városrészében, a Vezér utcában 2019. május 26-án.

Fotó: MTI/Balázs Attila

A mozgóurna iránti kérelmet a szavazóköri névjegyzékben szereplő, mozgásában egészségi állapota, fogyatékossága vagy fogva tartása miatt gátolt választópolgár nyújthatta be.  A kérelemnek tartalmaznia kellett a mozgóurna-igénylés okát is - arra hivatkozva például nem lehet mozgóurnát kérni, hogy valaki a munkája miatt nem tud elmenni a szavazókörbe. A mozgóurnát a szavazatszámláló bizottság két tagja vitte ki a szavazókör területén belül úgy, hogy az urna a szavazókör este 7 órai zárására visszaérkezzen. 

Az MTI által közzétett fotón Urr Géza (k) és Paczári Dániel (j), a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnáziumban kialakított 47-es szavazókör mozgóurnás szavazatszámláló bizottságának tagjai védőruházatot vesznek fel Jávor Pál vezető ápoló segítségével a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház Hematológiai Osztályán az európai parlamenti (EP) választás napján.

Fotó: MTI/Balázs Attila

 

Forrás: MTI