A Jobbik a bérlakásprogramjáról tartott sajtótájékoztatót kedden, Nyíregyházán

Elszabadultak az albérletárak és sem Budapesten, sem az ország nagyvárosaiban nem lehet 100 ezer forintért kivenni egy átlagos ingatlant – ezt állítja a Jobbik Magyarországért Mozgalom.

A párt ezért országos aláírásgyűjtő kampányt kezdeményez. Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke kedden Nyíregyházán arról beszélt, hogy az albérletárakat a fiatalok már nem tudják megfizetni, s az aláírásgyűjtéssel azt kívánják elérni, hogy a kormány és a helyi önkormányzatok foglalkozzanak a kérdéssel. A Jobbik ugyanakkor bérlakásépítési programot szorgalmaz és felmérné az üresen álló önkormányzati lakásokat, hogy azokat azonnal igénybe vehessék a rászorulók és lakhatási támogatást is biztosítana a fiatalok számára.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke kiemelte:

A Jobbik célja, tehát Mi várunk bérlakásépítési programjával és otthonteremtési programjával, hogy lakások ezreit emelje évente, emellett az üresen álló ingatlanállományt is szeretnénk felmérni, ebből a lehető legtöbbet visszahozni a magyar életbe és bérlakás formájában szintén elérhetővé tenni. Harmadsorban egy lakhatási támogatási rendszert dolgoztunk ki.