A hőségriadóra tekintettel palackozott ásványvíz osztását rendelte el a polgármester

Ismét elrendelték a hőségriadót, amely augusztus 7-én éjféltől augusztus 10-e éjfélig érvényes. A kánikulára való tekintettel az elmúlt időszakban számos olyan szociális és egészségügyi intézkedést rendelt el az Emberi Erőforrások Minisztériuma, amelyek az emberek biztonságát szolgálják.


Többek között olyan diszpécserszolgálat is megkezdte működését, amely a klimatizált helyiségek, vízosztó pontok, párakapuk és ivókutak elhelyezkedéséről nyújt naprakész információt az érdeklődőknek, ugyanakkora a közterületeken a szociális munkások aktívabb jelenlétével is számolhatnak, a rászorulókat és hajléktalanokat pedig az eredeti funkciójától függetlenül, bármelyik szociális intézménynek be kell fogadnia.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Az ismételt hőségriasztásra tekintettel palackozott ásványvíz osztását rendelte el Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere.

Dr. Kovács Ferenc elmondta:

Szükség van a vízosztásra, amit most 1500 palackkal biztosítunk. Ezzel tulajdonképpen egy figyelemfelhívást szeretnénk eljuttatni a nyíregyháziak felé: Lehetőleg ilyen melegben, különösen a betegek, ne menjenek ki, másrészt jobban figyeljünk a családtagjainkra, barátainkra, szomszédainkra, különösen a gyerekekre és idősekre – én azt remélem, hogy ez a figyelemfelhívás, mint ahogy az elmúlt évben is, célhoz ér és jobban figyelünk majd egymásra.

Az 1500 palack vizet a Közterület-felügyelet munkatársai kínálták a belvárosban közlekedőknek, Dr. Kovács Ferenc polgármester és Dr. Kása Brigitta aljegyző is közreműködött a hűtött víz osztásánál.

A nagy hőség megterheli az egészséges szervezetet is, így bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen tüneteket, dekoncentrációt.

Különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. A meleg az autósokra is kedvezőtlen hatással lehet, ezért kérik, hogy fokozott óvatossággal vezessenek.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Emellett arra kérik a lakosságot, hogy a következő napokban ügyeljenek a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre. Kerüljék a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztását, és lehetőség szerint a legmelegebb órákban, azaz 11 és 15 óra között senki ne tartózkodjon a tűző napon.


Dér Vivien