A hétvégén csapat született
Fotó: BRSE

A Kaposvárt 3-2-re legyőzte, a Békéscsabától pedig 3-1-re kikapott a Fatum Nyíregyháza a hétvégi Boraqua Kupán. Tomás Varga vezetőedző szerint sokat lépett előre az együttes. 

- Sokkal jobb szájízzel tértünk most haza a tornáról, mint amilyen volt legutóbb a hazai rendezésű Fatum Kupa után volt, amikor még voltak elemek amik akkor nem működtek. A múlt héten sokat dolgoztunk ennek a kijavításán, és úgy látom léptünk előre. Mindkét mérkőzésen nagyon erős ellenfelünk volt, de jó csapatmunkát láttam a lányoktól. Kevesebb volt a hiba, és ez volt a kulcseleme annak, hogy most jobban szerepeltünk. Most nem szabad megállni, a hetet alaposan megnyomjuk, hiszen ezen a hétvégén nincs mérkőzés, majd jöhet a Challenge Kupa találkozó Spanyolországban – mondta Tomás Varga vezetőedző.

Békéscsabán mindkét mérkőzés szoros volt, és hátrányban sem adták fel a lányok.  

- Azt mondtam a lányoknak az első meccs után, hogy úgy érzem, egy csapat született. A Kaposvár ellen összeálltak, egymásért harcoltak, és két szettes hátrányból fordítottak, nem hagyták, hogy a KNRC simán nyerjen. A taktikai elemeket amiket menet közben kértünk, és a váltásokat jól megvalósították, és lecsökkent a hibaszám, ami döntő volt. Erre kell alapozni a jövőben – tette hozzá a Fatum trénere.

A jövő héten már jön a nemzetközi kupamérkőzés Spanyolországban. Október 10-én utazik a csapat, és 11-én lép pályára. Várhatóan a kupameccsen Carabali még nem játszhat, ő a jövő héten érkezik Magyarországra.