A házaspárok ezentúl Sóstón is közös úton járhatnak
A Házaspárok útjának tizenhat stációja várja ezentúl azokat a párokat Sóstón, akik szeretnék hangulatos környezetben feleleveníteni a házasság legmeghatározóbb állomásait.

A héten 4 kontinens 21 országában, köztük Magyarországon is megünneplik a házasság hetét Valentin-nap környékén, amivel a szervezők a házasság és a család fontosságára kívánják irányítani a figyelmet. Zsatkuné Szabó Mónika, a Házaspárok útjának megálmodója kiemelte, a most átadott úttal is erre fókuszáltak. Hozzátette az út feladata az, hogy a párok tudatosan, szeretetben éljék meg a házaséletüket, a gyermekeiket úgy neveljék, hogy a helyes úton járjanak, a boldog családi életet minél többen megtapasztalhassák, illetve akik gondokkal, terheket hordozva küzdenek, azokat pedig átsegítse a problémákon, és megoldásokat kínáljon számukra.

 

A család kiemelt érték a város életében is

 

Sóstó a családok életében kiemelt jelentőséggel bír, nemcsak a nyíregyháziak látogatják szívesen, hanem külföldről is sokan felkeresik. Dr. Kovács Ferenc polgármester szerint éppen ezért a házaspárok útjának így nem is lehetne jobb helyszínt találni a városban, aki üdvözölte, örül, hogy Nyíregyházán egy ilyen szép kezdeményezés megvalósulhatott.

További képekért kattintson a fotóra!

Mint mondta, a házasság, a gyermek, a család nemcsak az egyének, hanem a közösség, a város számára is kiemelten fontos értékek. Hangsúlyozta azt is, reméli, hogy a Házaspárok útjának stációi indíttatást és hitet adnak a házasulandóknak, hogy érdemes házasságot kötni.

 

Az országban több helyen

 

A Házaspárok útja az ország több helyén kastélyokban, plébánia kertben is látogatható. Az eredeti Házaspárok útja Óbudaváron a Magyar Schönstatt Családmozgalom központjában, a schönstatti kegykápolnánál található. A Sóstón most átadott út a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyház gondozásában Ozsvári Imri grafikusművésznő munkája nyomán Majchrovics János készítette az állomásokon feltüntetett örökbefogadó családok jóvoltából.

Zadubenszki Norbert

(Fotó: Szarka Lajos)