A harmadik győzelem zsinórban

Szombat este az egymást követő harmadik bajnoki sikerének reményében lépett pályára Salgótarjánban a Hübner Nyíregyháza BS. 

"Az összecsapás mindkét gárda számára rendkívül fontos volt, hiszen a forduló előtt csupán egy győzelem választotta el egymástól a két együttest.
Remekül kezdtünk, hiszen az első támadásunkból Bonifert Bendegúz dobott hármast, a következőből Végső Bálint, majd újabb jó védekezés után Bus Iván ziccerezett, amivel már 0–8-at mutatott az eredményjelző. A hazai időkérés még nem hozta meg a kívánt hatást – Tarján Izsák triplájával már tízzel mentünk –, ám a csereként beálló légiós, William Douglas azonnal hátára vette a csapatát, kis túlzással minden tarjáni akciót ő fejezett be, jellemzően kosárral. A mi amerikai játékosunk sem akart lemaradni, ponterős játék mellett a lepattanókat is serényen gyűjtögette (a meccs végéig 15-öt).
Szoros első negyed után a második játékrész elején kihagyott büntetők miatt bosszankodhattunk, ugyanakkor a csapatban lévő tűz bizakodásra adott okot. A már említett Bonifert és Ervin mellett Végső is nagyon harcosan játszott, de az egész csapatot dicsérni lehetett a küzdése miatt. Kosarakkal szállt be a meccsbe Nagy Simon, Bus passzaiból pedig Tarján is többször betalált közelről. A negyed végéhez közeledve Ervin két fantasztikus kosárral jött vissza a pályára. A Salgótarján ekkor leginkább a büntetőknek köszönhette, hogy meccsben maradt – az első félidőben 19-szer próbálkozhatott a hazai gárda.
A második félidőt kicsit lassabban kezdtük, de Bonifert és Nagy hármasaival újra kialakítottuk a tíz pont körüli különbséget. Ha eldönteni nem is tudtuk a meccset, folyamatosan mi vezettünk. A negyedik játékrészt nyolcpontos fórból kezdtük. Megnehezítette a dolgunkat, hogy egy perc nyolc másodperc alatt három faultot írtak be nekünk, ám még ebben az időszakban is növeltük az előnyünket. Próbált közelebb jönni a Salgótarján, de Nagy újabb hármasa visszaverte a komolyabb zárkózási kísérletet, majd Végső is dobott egy nagyon szép kettest.
A támadásunk már nem volt zökkenőmentes – többször is lépéshiba vagy támadófault miatt vették el tőlünk a labdát –, de hátul minden tőlünk telhetőt megtettünk. A védekezést dicséri, hogy az ellenfél légiósa az első negyedben szerzett 17 pontja mellé már csak ötöt tett hozzá a hátralévő időben. Kapartunk a végsőkig, labdákat és támadólepattanókat szereztünk, az utolsó perchez érve pedig a sokadik esélyből, Bus tizedik gólpasszából Bonifert bevágta a harmadik hármasát, amivel eldöntötte a meccset.
Sorozatban a harmadik bajnoki győzelmünket szereztük meg, amivel folytattuk a zárkózást a középmezőnyhöz!" - tudósított a mérkőzésről közösségi oldalán a Hübner Nyíregyháza BS. 

NB I/B, Piros-csoport, 16. forduló
Salgótarján–Hübner Nyíregyháza BS 71–81 (23–25, 17–22, 16–17, 15–17)
Salgótarján: Karanfilovski 9/3, Vas-Teplán 4, Kalassai 6, Hargitai 8/3, Lajsz 6. Csere: Douglas 22/6, Váits 12, Ormai 4, Cserényi. Vezetőedző: Dániel Péter.
Nyíregyháza: Bus 21, Végső 9/3, Ervin 21/3, Bonifert 14/9, Tarján 9/3. Csere: Glatz, Szobi, Völgyi 5, Nagy 13/9. Vezetőedző: Merim Mehmedovic.