A hajléktalanok társadalomba való visszaillesztésére kellene törekedni az LMP szerint

A hetedik alaptörvény-módosítással kapcsolatos véleményét közölte az LMP.


Dr. Szoboszlay György Csaba, a párt megyei területi szervezetének elnökségi tagja pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, ennek a módosításnak jól tetten érhető tendenciája, hogy növelni kívánja a társadalom egyes részei fölötti ellenőrzést, miközben a nyilvánosságnak a közszereplőkkel szembeni kontrollját szűkíteni igyekszik. Az elkülönült közigazgatási bíróságnak a legfelsőbb szintig való kiterjesztése meglátása szerint szakmailag nem elvetendő, azonban a bírók kiválasztási mechanizmusának fellazítása szerinte már aggályokat vethet fel.

A hatos cikk Szoboszlay György Csaba véleménye szerint támadást intéz a hajléktalanok ellen, hiszen úgy tiltja meg a közterületen élést, hogy közben nem biztosítottak számukra az emberhez méltó lakhatási körülmények, legalábbis jelenleg.

Szoboszlay György Gyula, az LMP megyei elnökségi tagja elmondta:

Az LMP javaslata az, hogy a hajléktalanság diszkriminálása, a hajléktalanoknak a közterületekről való kiszorítása helyett a hajléktalanoknak a társadalomba való visszaillesztésére kellene törekedni a kormánynak. Ez megvalósítható a szociális és egészségügyi ellátórendszer fejlesztésével, a munka világába visszavezető út hajléktalanok számára való megnyitásával, és egy olyan szociális bérlakás programmal, amely nyitva állna a hajléktalanok számára.