A Győrt fogadják a kosarasok

A Veszprém elleni győzelem nagy lökést adott a Nyíregyháza Blue Sharks játékosainak. A csapat a csoport egyik legerősebb együttesét győzte le. Czura Attila kiemelkedően játszott, több mint harminc pontot szerzett. A szakmai stáb szerint a játékos képes arra, hogy minden meccsen vezéregyéniség legyen. Erre a hétvégén a Győr ellen is nagy szükség lesz.

- Palánk alatt erős a Győr, és más stílusban játszanak mint mi. A játékosoktól azt kértem, hogy próbáljanak meg gyors indításokkal, támadásokkal pontokat szerezni, remélem sikerül - mondta Sitku Ernő szakmai igazgató.

A vasárnapi vendégek eddig két mérkőzést nyertek meg és egyet veszítettek el, legutóbb a Honvéd ellen diadalmaskodtak. Tavaly a két csapat találkozott már, de azóta alaposan megváltoztak a győriek, a célkitűzésük azonban nem változott, szeretnének az élmezőnyben végezni. A Nyíregyháza-Győr meccs vasárnap 16.30-kor kezdődik.

A kadett fiú kosárlabda csapat Zalaegerszegre utazik szeptember 30-án. A két napos tornán a kiemelt bajnokságba kerülésért játszik a Nyíregyházi Sportcentrum a Zalaegerszeg, a Sopron és az Ifjú Sólymok csapatai ellen.

Az U20 a Győri KC együttesét fogadja vasárnap a Continental Arénában 19 órai kezdettel.

Dankó László

Fotó: Szarka Lajos