A felsőház a cél
Augusztus elején kezdi a felkészülést a Marso-Nyíregyháza. A férfi kosarasok keretében több poszton lehet változás, szeretnék visszacsábítani a saját nevelésű játékosokat.

Azzal, hogy az önkormányzat is a csapat mögé állt, stabilabb háttérrel kezdheti a munkát a Marso-Nyíregyháza. A férfi kosárlabda-együttes célja egyértelműen a felsőházba kerülés, ennek érdekében pedig szeretnék megerősíteni a keretet. Elsősorban olyan játékosokban gondolkodnak, akik kötődnek Nyíregyházához.

– A mai profi sportban már nincs akkora jelentősége a kötődésnek, de nekem meggyőződésem, hogy szülővárosában, saját rokonai, barátai előtt mindenki egy kicsit másként, kicsit jobban teljesít. Szeretnénk visszacsábítani olyan kosarasokat, akik Nyíregyházán nevelkedtek, de most más csapatban játszanak –mondta Sitku Ernő szakmai igazgató. 

Egyelőre a versenykiírás még nem készült el, így nem lehet pontosan tudni, hogy mikor kezdődik a következő évi bajnokság. A csapat viszont augusztus elsején megkezdi a felkészülést, Sitku Ernő pedig nagy hangsúlyt fektet majd az erőnléti edzésekre. A Bujtosi Szabadidő Csarnok felújítása miatt új helyszínt kell majd átmenetileg keresnie az együttesnek, ahol a mérkőzéseket játszhatja, ez a tervek szerint a Bem iskola tornacsarnoka lesz.

Dankó László