A FAKT AG cégcsoport vezetői látogatást tettek a Nyíregyházi Egyetemen
Fotó: nye.hu

Közép-Európa legkorszerűbb kertészeti termelési, feldolgozási és logisztikai központja épül a németországi FAKT AG egymilliárd eurós beruházásában Hegyeshalom és Bezenye határában. Az esseni cégcsoport képviselői Carsten Roszak igazgató, Alexander Gyulai projektmenedzser és a magyarországi leányvállalatának vezetője, Tóth Károly június 16-án látogatást tettek a Nyíregyházi Egyetemen, és egyeztetések folytak a jövőbeni együttműködési lehetőségekről.

A delegációt elkísérte Dr. Barabás László Ausztria tiszteletbeli konzulja is. 

A német vállalat a nyugat-magyarországi területen termelési, feldolgozási és logisztikai központ mellett hosszú távon haltenyészetet, üvegházakat, hűtőkonténereket, konferencia-központot, hotelt, autópálya-felhajtót, benzinkutat és lakásokat is szeretne kialakítani.

Tóth Károly tájékoztatott arról, hogy modern, fenntartható módon kívánnak termelni, s egész Magyarország területéről származó agrártermékeket szeretnének feldolgozni és értékesíteni, valamint szeretnének együttműködni a térség oktatási intézményeivel.

A német vállalat célja a hazai termékek versenyképesebbé tétele az európai piacon, valamint a magyar termelők segítése a piachoz jutásban.

A Nyíregyházi Egyetem és a német cég közötti együttműködési megállapodás részleteinek kidolgozására a későbbiekben kerül sor. 

 

Forrás: Nyíregyházi Egyetemn