A droghasználat ellen vonultak utcára

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat figyelemfelkeltő felvonulást szervezett a tudatmódosító szerek fogyasztása ellen péntek délután a Huszártelepen. A résztvevők táblákkal és transzparensekkel hívták fel a figyelmet a drogok káros hatásaira, valamint a közösség összefogásának és a probléma megoldására való együttes törekvés fontosságára.

Pénteken drogellenes felvonulást szervezett a tudatmódosító szerek használata ellen a Roma Nemzetiségi Önkormányzat a Huszártelepen. Az esemény célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a drogok által okozott veszélyekre és káros hatásokra, valamint erősítse a közösség tudatosságát és összetartását a drogellenes problémák kezelésében. A felvonuláshoz csatlakozott Balogh Artúr, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és számos helyi lakos, akik együtt vonultak az utcán, hogy tiltakozzanak a drog terjedése ellen. Az elnök elmondta, a tudatmódosító szerek használata egyre nagyobb probléma a roma lakosság körében.

„Különböző tudatmódosító szerek fogyasztása jobban elterjedt. Ezek a szerek hulladékból, talált és vegyi anyagokból tevődnek össze. Ez nagyon káros hatással van a lakótelepre, az iskolára, a gyerekekre és az egész városra. Egyelőre most a Huszártelepet érinti jobban, de már kezd elterjedni a város más részein is, a Toldi utcán, a Jósaváros bizonyos részén. Lassan az egész várost eléri majd ez a tudatmódosító szer, ami azt jelenti, hogy nem lesznek egészséges roma gyerekek” – mondta Balogh Artúr, a Nyíregyházi MJV Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Az eseményen résztvevők transzparensekkel és táblákkal hívták fel a figyelmet a drogok káros hatásaira, és bátorították a közösséget a tudatosabb és egészségesebb életmódra. A Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetője kiemelte, a Huszártelepen különösen nagy kihívást jelent a droghasználat, és fontos a közösség összefogása és a probléma megoldására való együttes törekvés.

„A cigányságnak egyre nehezebb lesz a beilleszkedése. Ezt meg kell akadályoznunk. A Roma Nemzetiségi Önkormányzat a helyi lakókkal és a helyi gondnok asszonnyal közösen úgy gondolta, hogy felvonulást szervez. Törekvéseinket a város vezetése, a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ is támogatja. Biztos vagyok benne, hogy amit most elkezdtünk, az nem fog megállni”tette hozzá az elnök.

A drogellenes fellépés támogatójaként az eseményen részt vett Póka Imre önkormányzati képviselő is, aki elmondta, az önkormányzatoknak, a rendőrségnek és a polgárőrségnek nagyon fontos szerepe van abban, hogy az említett helyeken rend legyen, és ezt a munkát támogatni kell majd a jövőben. Voltak résztvevők, akikből ellenérzést váltott ki a felvonulás, és heves veszekedésükkel rossz irányba kívánták terelni a békés megmozdulást.