A demokrácia oszlopai
A budapesti döntővel véget ért a TEDD O:DA 3.0 Online Demokrácia Activity társadalomismereti verseny, mely még szeptemberben indult.

A csapatoknak három online fordulóban kellett bizonyítani rátermettségüket, majd a legjobb öt csapat a közönségszavazattal bekerült csapattal együtt alkotta a face to face döntő mezőnyét, melyet december 5-én rendeztek meg.

 

A LEGJOBBAK KÖZÖTT

 

Itt újabb három kreatív feladat várt a tanulókra: cselekvési tervet kellett bemutatni egy mai társadalmi problémáról, vitázni a magyar parlamenti választójogról és egy rádióműsort szimulálni az országunkban élő kisebbségi csoportok helyzetéről.

Nyíregyházáról két csapatnak is sikerült bekerülni a legjobbak közé: a Demokrácia Oszlopai a Bethlen Gábor Gimnáziumból a 3. helyet, az Olümposz csapat pedig a Széchenyi István Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolából az 5. helyet szerezte meg. A Demokrácia Oszlopai díja a két első helyen végzett csapattal együtt egy tanulmányi kirándulás Brüsszelbe, az Európai Unió fővárosába. Felkészítő tanár: Simon Miklós.