A Dal 2021, klippremier és karácsonyi adomány – Így telik a december a Tortugánál
Kerle Ákos, Hegyi Ábel, Tomku Milán és Dömötör Sándor

Még egy hete sincs, hogy megjelent a Tortuga új klippje Kérlek című számukhoz, a legnagyobb videómegosztó portálon máris elérte a 15 ezer feletti nézettséget.

A nyíregyházi zenekar decemberben sem tétlenkedik, miután kiderült, hogy bekerültek A Dal 2021-es versenyzői közé, legújabb videoklippjük is megjelent, melyet a Kérlek című számukhoz készítettek. – A Kérlek című dal a veszteségről és a ragaszkodásról szól, legyen az bármilyen veszteség, minden hallgatónak jelenthet mást. A fő üzenete az, hogyha valakit valaha szerettünk, az emlékét magunkban ápolhatjuk tovább, hiába nincs már mellettünk – árulta el a zenekar.

A tornacipős rock’n’roll képviselői egy sokkal érzelmesebb oldalukat mutatják meg új dalukban, mely noha nem megszokott tőlük, azonnal rengeteg pozitív visszajelzést hozott. – Mi sem gondoltuk, hogy ennyire eltaláljuk majd a közönséget. Már a dal megjelenése után is rengeteg üzenetet kaptunk, a klippremiernek pedig még pozitívabb volt a visszhangja. Nagyon sok munka volt a klippben, együtt találtuk ki a legapróbb részleteket is, így még jobb érzés számunkra, hogy sikerült olyat alkotnunk, ami tetszik a közönségnek – tették hozzá.

Szebbé szeretnék tenni két fiatal karácsonyát

Noha a zenei élet képviselői számára nehéz év volt az idei, a Tortuga úgy érezte, a sok jóból, amit kaptak, adni is szeretnének. – 2020 sokak számára viszontagságos volt, mi azonban elmondhatatlanul sokat kaptunk az évtől. Úgy érezzük, hogy eljött az ideje, hogy mi is adjunk valamit! Fiatal zenekarként gyakran kerültünk olyan helyzetbe, amikor egy hajszál választott el attól, hogy feladjuk az álmainkat, de mindig jött egy segítő kéz, egy biztató szó. Rendhagyó módon, most mi szeretnénk lenni a segítő kéz. A Nicolaus Vodkával és a Hangszerarzenállal összefogva szeretnénk két gitárt eljuttatni két olyan gyermeknek, akinek a leghőbb vágya, hogy a hat húrt nyúzza, de sajnos erre nincs lehetősége – osztották meg felajánlásukban.

A nyíregyházi zenekar közösségi oldalán várja a jelentkezőket, vagy azok segítségét, akik ismernek olyan gyermeket, vagy fiatal tehetséget, akik számára szebbé tehetnék az ünnepeket. A tervek szerint a két ünnep között viszik majd el a szerencséseknek személyesen a felajánlott hangszereket.