A csapat mellé álltak a szurkolók, a lányok pedig a fináléra készülhetnek a Vasas ellen

Nagy csatában, az ötödik mérkőzésen harcolta ki a döntőbe kerülést a Fatum Nyíregyháza. A női röplabdások 3-1-re verték a bajnoki címvédőt, így 3-2-es összesítéssel jutottak a fináléba, ahol az ellenfelük a Vasas lesz.

– Sorsszerű volt, ennek így kellett lennie, hogy a Békéscsabát csak egy mindent eldöntő ötödik mérkőzésen lehetett legyűrni. Hihetetlen érzelmek kavarognak bennünk, nagy tettet hajtottunk végre. Hál’ istennek kimondhatjuk: a döntőre kell koncentrálnunk – mondta a lefújás után Hollósy László vezetőedző.

A finálé a hét elején Angyalföldön kezdődik - a hétfői időpont még kérdéses -  majd a jövő hét közepén, szerdán vagy csütörtökön Nyíregyházán játszik a két csapat. Itt még folynak az egyeztetések a tévéközvetítések miatt. 

- Fontos az, hogy mentálisan feltöltődve, nagyon jó hangulatban várhatja a csapat a döntőt. Ugyanakkor nehéz lesz a finálé, mert két naponta mérkőzéseket kell játszania az együttesnek, de olyan stáb dolgozik a játékosokkal, hogy ezzel sem lesz gond. Hatalmas élmény volt az elődöntő, rég nem látott sok néző volt a találkozón akik végig buzdították a gárdát. Bízunk abban, hogy a döntőben is a lányok mellé állnak - mondta Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

A döntő is három nyert mérkőzésig tart.