A címvédés a cél Kiss Norbert számára

A hétvégén elkezdődik a 2024-es kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing ötszörös Európa-bajnoka, Kiss Norbert szeretné megvédeni címét, és zsinórban negyedszer is a kontinens legjobbja lenni. Ebben az évben 7 helyszínen összesen 28 futamot rendeznek. 

- Természetesen nem lehet más a célunk, mint megvédeni mind az egyéni, mind a csapatbajnoki címet. Nem tétlenkedtünk a szünetben, építettünk egy új versenyautót, de Olaszországban még a régivel állunk rajthoz, ám azon is történtek fejlesztések. Nem titok, szeretnénk majd bérbe adni a tavalyi autót, voltak már egyeztetések versenyzőkkel ebben az ügyben. Bízunk abban, hogy jól sikerül az első versenyhétvége Misanóban – mondta Révész Viktória, a Révész Racing kommunikációs vezetője. 

Idén is a német Jochen Hahn lehet az egyik fő rivális, aki eddig hatszor volt Európa legjobbja, és a célja a trón visszaszerzése. A tesztelések során jó eredményeket ért el. Sascha Lenz szintén szintén szeretne előre lépni a tavalyi összetett harmadik hely után, de Kursim, Albacete és Newell is okozhat meglepetést. 

A MOL által is támogatott Kiss Norbert az elmúlt években jól szerepelt Olaszországban, és a jó rajt most is sokat számítana. A HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző magyar pilóta jól ismeri a helyszínt. Az áprilisi csehországi tesztek jól sikerültek, nagy figyelmet fordított a csapat az új GoodYear abroncsokra. 

- A szezon előtti teszten minden jól működött, kipróbáltuk az új gumikat, melyeket 2024-ben használunk majd. Értékes tapasztalatokat gyűjtöttünk, melyeket kamatoztathatunk az idény során. A télen sokat dolgozott a csapat a második versenykamionon, és a szabályváltoztatások miatt a régin is módosítani kellett az első hidat. Végül az a döntés született, hogy a tavalyi autóval kezdjük a bajnokságot, mivel nagyon jól működött. A teszt során két tizeddel voltam gyorsabb a tavalyi időmérős körömnél, úgyhogy jó irányba haladunk. Dolgozunk tovább az új gépen is, és év közben szeretnénk majd bevetni. Büszke vagyok a csapatra, mert nagyon jó munkát végeztek, így optimista vagyok a rajt előtt  - mondta Kiss Norbert.

A pálya 4 km hosszú, 16 kanyarral tarkítva. Fontos a jó rajtpozíció, ezért az időmérőnek nagy jelentősége lesz. A Révész Racing készen áll a rajtra. Szombaton az első verseny 15.30-kor, a második 17.45-kor kezdődik, vasárnap 13.25-kor és 16.20-kor startol a harmadik és a negyedik futam.