A cél – vasárnap rólunk szóljanak a hírek
A tavasz egyik leginkább várt találkozóját rendezik a hétvégén a Városi Stadionban. A Nyíregyháza Spartacus a Ferencvárost fogadja. A Szpari szeretne meglepetést okozni.

A Ferencváros alaposan megerősödött a téli szünetben. Több új játékos is érkezett, és a Hajnal–Gera párosnak köszönhetően klasszis labdarúgókkal rendelkeznek a zöld-fehérek. A felkészülési mérkőzéseken is jó eredményeket értek el, a tavaszi első két bajnokit pedig megnyerték. Mátyus János, a Szpari vezetőedzője számára érdekesnek ígérkezik a találkozó. Ő játszott a Fradiban, a Pápával pedig idén egyszer már meglepte a fővárosiakat. Hasonlót szeretne a Nyíregyháza trénereként is.

Fokozott a várakozás a szurkolók, a játékosok részéről, és természetesen számomra is más lesz ez a meccs, mint egy átlagos találkozó. Óriási mérkőzés előtt állunk, van plusz motiváció a labdarúgókban. Most az ellenfélről beszél mindenki, én pedig azt szeretném, ha a mérkőzés után már rólunk szólna a fáma, mert olyan eredményt értünk el. Kőkemény meccsünk lesz, sok nézőt várunk, és szeretnénk sikeresek lenni – mondta Mátyus János vezetőedző.

A Spartacus jelenleg a 11. a tabellán, míg a Ferencváros a harmadik. Ősszel 3–1-re nyertek Budapesten a zöld-fehérek, az volt az első bajnoki mérkőzés az új Groupama Arénában. A találkozóra több ezer jegy elővételben elkelt.

A Nyíregyháza jól játszott az elmúlt mérkőzésein, a Honvédot magabiztosan megverte otthon. Egyik játékosomnak sem szabad öt százalékkal kevesebbet nyújtania, mint tette azt a Győr ellen. Mert ha ez bekövetkezne, akkor meglepetés érhet minket – nyilatkozta Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője.

A rendőrség nagy erőkkel biztosítja a rendezvény helyszínét és a stadionba vezető közlekedési útvonalakat. A közlekedőknek időszakos forgalomkorlátozásra, útszűkületre és rendőri ellenőrzésre kell számítaniuk szombaton 12 és 20 óra között a 4-es számú főút Nyíregyházára bevezető szakaszán a 268. kilométerszelvényben. Útlezárásra kell számítaniuk március 14-én 5 óra 30 perc és 23 óra között a Nyíregyháza, Sóstói út és a Stadion köz kereszteződésénél, valamint a stadion előtti útszakaszon. Forgalomkorlátozásra és forgalomelterelésre lehet számítani a stadion környezetében lévő utakon. A Spartacus–Ferencváros mérkőzés szombaton 16 órakor kezdődik, a mérkőzést a Nyíregyházi TV vasárnap este felvételről közvetíti.

Dankó László