A bérunióért, a határőrségért és az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért küzd a Jobbik

Nyíregyházának van katonai múltja, ezért a Nyíregyházi Egyetem és a Honvédelmi Minisztérium közötti megállapodást magasabb szintre kellene emelni – mondta Lengyel Máté szerdai sajtótájékoztatóján.

A Jobbik önkormányzati képviselője szerint egy ezrednek kellene állomásoznia városunkban, mely emelné a biztonsági szintet. Emellett továbbra is követelik az önálló költségvetéssel és élő erővel működő határőrség felállítását, egyben elfogadhatatlannak tartják, hogy a rendőrök határvédelmi szolgálatra kényszerülnek. Emellett továbbra is fenntartják korábbi javaslatukat az önkormányzati rendészet felállításáról. Lengyel Máté azt mondta: ők – mint állítása szerint a legerősebb ellenzéki párt – továbbra is azért harcolnak, mint az elmúlt tíz évben: a bérunióért, a határőrség felállításáért, az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért. A Jobbik önkormányzati képviselője továbbá kiemelte, jelentősen túlzsúfoltak a börtönök Magyarországon, márpedig több millió forintot fizet ki egy-egy elítéltnek az állam a perek következményeként kártérítésként a túlzsúfoltság következtében. Ezt a Jobbik javaslata szerint alapvetően az áldozatoknak, a sértetteknek kellene utalni az elítéltek helyett. Lengyel Máté azt mondta, új börtönöket kellene építeni, és a bővítés is fontos, például városunkban, mert a nyíregyházi is zsúfolt.

Lengyel Máté, önkormányzati képviselő kiemelte:

A nyíregyházi börtön 150 százalékon teljesít az elmúlt években átlagosan. Tehát 150%-al több fogoly van a börtönben, mint amennyi a megengedett. És ebből kifolyólag, sajnálatos módon egy Európai Uniós bírósági ítélet következtében ezek a rabok, akik zsúfolt cellákban vannak elhelyezve, kártérítéssel élhetnek Magyarország irányába, illetve az aktuális ország kormánya irányába és ezt Magyarországon meg is teszik.