A Békéscsaba érkezik

A Békéscsaba és a Nyíregyháza ezer szállal kötődik. A két csapat sok nagy csatát vívott az elmúlt évtizedek során, és a klubok valamint a szurkolók között is nagyon jó a viszony. A Szpariból Rubus Tamás és Szokol Zsolt ráadásul csabai nevelésű, és Dajka László vezetőedző is több alkalommal dolgozott a liláknál. A másik oldalon Gyurján Bence, Urbin Péter, Spitzmüller István és Máthé Gábor, valamint Hrabina Alex játszott piros-kékben. A Szpari szakmai stábja úgy tervezi, a bajnokság utolsó három meccsén azoknak ad lehetőséget, akik eddig kevesebbet játszottak.

- A Békéscsaba ellen még kevésbé, de az utolsó két meccsen mindenképp szeretnék olyan játékosokat pályára küldeni, akik kevesebbet szerepeltek. 3-4 labdarúgót mind a vezetőségnek látnia kell, mind nekem szakmai véleményt kell róluk mondanom, így ők szerepelhetnek majd – mondta Dajka László a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.

A játékosok közül Takács Tamás orrcsontja eltört Sopronban, ő egy speciális maszkban játszhat vasárnap. Tisza Tibor betegséggel küzdött a héten, és nem egészséges Máté Péter sem.

- A hét elején a lágyéki résznél éreztem fájdalmat, szerencsére az ultrahang nem mutatott ki szakadást. A következő napok döntik majd el, pályára léphetek-e - mondta Máté Péter játékos.

A két csapat őszi meccsét a Békéscsaba nyerte, mely jelenleg még harcban áll a második, feljutást érő hely megszerzésért. A találkozó vasárnap 18 órakor kezdődik a Városi Stadionban.

Dankó László