A Békés érkezik

 A Sunshine NYIKSE NB-II-es kosárlabda együttese nagy meglepetésre legyőzte az NB-I/B-s Eger gárdáját, így a legjobb 16 közé jutott a Hepp Kupában. A Nyíregyháza Blue Sharks a jövő héten játszik a sorozatban a Tiszaújváros ellen, és hazai győzelem és megfelelő sorsolás esetén akár egymás ellen is játszhat a két nyíregyházi csapat. A cápák azonban addig még bajnokit játszanak, pénteken a Békést fogadják.

- A Békés hasonló stílusban játszik mint mi, és nem számítok könnyű mérkőzésre. Több ponterős játékosuk van, akikre külön figyelni kell - mondta Siska János vezetőedző.

A csapatban Czinger Zoltán sérülés miatt nem játszhat. A centernek eltört a lába, még hetekig nem léphet pályára. A fiatalok viszont egyre jobb teljesítményt nyújtanak.

- Az MTK ellen jól játszottak a fiatalok, és egyre egyenletesebb a teljesítményük, így elképzelhető, hogy egyszerre több fiatal is lehetőséget kap majd, mert helyet követelnek maguknak – mondta Sitku Ernő szakmai igazgató.

A Békés a 10., a Nyíregyháza az 5. helyen áll a tabellán. A mieink négy győzelem mellett kétszer veszítettek. A pénteki mérkőzés 17 órakor kezdődik a Continental Arénában.

Dankó L