A bajnok otthonában
A Békéscsaba ellen készül a Fatum Nyíregyháza. A női röplabda együttes a bajnoki címvédő otthonába látogat. A két csapat néhány napja a Magyar Kupában már találkozott.

 

Szoros játszmákat igen, szettgyőzelmet azonban nem hozott a Nyíregyháza-Békéscsaba párharc első felvonása. A két csapat a Magyar Kupa döntőbe kerülésért vív csatát, és az első felvonást 3-0-ra nyerték a csabaiak. Ami viszont biztató, hogy két játszma is végig szoros volt. A szakmai stáb abban bízik, a hétvégi bajnoki meccsen is hasonló, vagy még jobb teljesítményt nyújt majd a csapat.

- Jó lenne a végjátékot is szorossá tenni. Ehhez kevesebbet kell hibázni, mint a kupamérkőzésen, ahol épp a hajrákat rontottuk el – mondta Horváth András vezetőedző.

A csütörtöki edzésen a védekezést, a mezőnymunkát gyakorolták a játékosok. Erre nagy szükség lesz vasárnap, mivel a Békéscsaba az egyik leghatékonyabban támadó együttes. Több mint egy éve nem volt olyan magyar csapat, mely legyőzte volna a BRSE-t, a hét elején azonban a nemzetközi kupában a Pozsonynak ez sikerült, ami meglepetés volt. Hogy mennyire gyorsan rendezték a sorokat jelzi, hogy a cseh Olomuc ellen viszont simán nyertek szerdán 3-0-ra a csabaiak. Ami a Nyíregyházát illeti, csak kisebb sérülések voltak, de ez nem hátráltatta a felkészülést, így valamennyi játékosára számíthat Horváth András. A két csapat január végén még egyszer találkozik, akkor rendezik a kupameccs visszavágóját.

Dankó László