A bajnok érkezik
A bajnoki címvédő Békéscsaba ellen játszik az új esztendőben először a Fatum Nyíregyháza. A női röplabdások számára a tét a Magyar Kupa döntőjébe kerülés. A két csapat januárban háromszor is találkozik.

 Könnyebb meccsekkel is indíthatta volna a 2017-es évet a Fatum Nyíregyháza. A bajnoki címvédő, Magyarországon több mint egy éve veretlen Békéscsabával háromszor is találkoznak a mieink, kétszer a Magyar Kupa elődöntőjében, egyszer pedig a bajnokságban. A kupapárharc első felvonását vasárnap rendezik. Mivel a Continental Arénában teremlabdarúgó torna zajlik, így a Bem iskola tornaterme lesz a helyszín.

- Sajnos így nem lesz igazán hazai a pálya, bár három edzést tarthatunk a Bem iskolában. Lényegesen alacsonyabb a terem, erre készülnünk kell. Nyolc nap szabadságot kaptak a játékosok, de december végétől folyamatosan edzésben vagyunk - mondta Horváth András vezetőedző.

A játékosok közül mindenki egészséges, a térdsérüléssel bajlódó Kalotai Zsófia is rendbe jött, így rá is számíthat a szakmai stáb. Josefina Fernandez ősszel a csapat egyik legjobbja volt, és szoros mérkőzésre számít vasárnap.

- Egy nagyon jó csapat ellen játszunk, jól szerepeltek eddig a szezonban. De sok idő telt el a bajnoki rajt óta, fejlődtünk, így szoros mérkőzést várok. Valóban az ország egyik legjobb együttese érkezik hozzánk, akik ellen jó teljesítményt szeretnénk nyújtani – mondta az argentin válogatott ütő.

A Magyar Kupa visszavágóját január végén vívja a két együttes Békéscsabán. A csapatok a hónap közepén bajnoki meccsen is találkoznak, és a Nyíregyháza idegenben lép pályára a Jászberény ellen is, azaz négy nagyon nehéz meccs vár a Fatumra.

Dankó László