A 11. legjobb európai
A 11. legjobb európai volt az olimpián Helebrandt Máté. A nyíregyházi atlétát ma köszöntötte klubja, a Nyíregyházi Sportcentrum. A gyalogló még jobb körülmények között készülhet majd, ha megépül a Tiszavasvári úton az Atlétikai Centrum.

 Helebrandt Máté és edzője Pokrovenszki József is egy-egy ajándékcsomagot vehetett át a Sportcentrum ügyvezetőjétől. Kósa Árpád büszke arra, hogy a gyalogló volt a Nyírsuli utolsó olimpikonja még Londonban, Rióban pedig ő képviselhette elsőként a Nyíregyházi Sportcentrumot. Abban bíznak, a rövidesen megépülő Atlétikai Centrum tovább javít majd az edzéskörülményeken.

- A tervek elkészültek, rövidesen eldől, hogy ki lesz a kivitelező, és megindulhat a munka a Tiszavasvári úti NYVSC pályán. Úgy számolunk, 1,5 év múlva már egy olyan központ lehet itt, ahová külföldről is érkeznek edzőtáborozni sportolók - mondta Kósa Árpád a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

További képekért kattintson a fotóra!

Helebrandt Máté nem csak az olimpián szerepelt jól, hanem a magyar Szuper Liga sorozatban megnyerte az összetett pontversenyt is. Az atléta szerint edzőjével, menedzser édesapjával és a családtagokkal is egy igazi csapatot alkotnak.

- A klubom, a város, a családtagok és a menyasszonyom támogatása nélkül ez nem menne. Hiába egyéni sportágról van szó, úgy működünk mint egy csapat, és ez kell ahhoz, hogy ilyen eredményeket érhessek el – mondta Helebrandt Máté atléta.

A sportoló az olimpián a 11. legjobb európaiként ért célba. Ezért joggal bízik abban, hogy két év múlva az Európa-bajnokságon az élmezőnyben végezhet.

Dankó László

(Fotó: Szarka Lajos)