A 10 éves Szofi a segítségünket kéri!
fotó: Szarka Lajos

Több mint négymillió forint gyűlt össze a daganatos betegséggel küzdő, 10 éves Veres Szofi gyógykezelése érdekében a múlt heti jótékonysági előadáson. A 10 éves kislány az evangélikus általános iskola tanulója. Az intézmény múlt hét végén a Magyar Népmeséért Alapítvánnyal összefogva szervezett előadást, amin Berecz András Kossuth-díjas mesemondó és az iskola Gloria kórusa is fellépett. Az eddig összegyűlt támogatással Szofi már kijuthat egy speciális klinikára az Egyesült Államokba, de a gyógykezelésre még további támogatásra lenne szükség.

    

A Kossuth-díjas Berecz András mesét mondott, a nyíregyházi Evangélikus Általános Iskola Gloria Gyermekkórusa pedig énekelt múlt pénteken az evangélikus nagytemplomban. A mesemondó és a kórus is egyetlen, nagy cél érdekében fogott össze, hogy a 10 esztendős Veres Szofi minél előbb meggyógyulhasson. Szofi korábban megküzdött a leukémiával, ám nem sokkal később kiderült, agydaganata van. Debrecenben megműtötték, ám a gyógyulásához külföldi terápiára lenne szüksége. Szofi iskolája, az evangélikus általános iskola és a Magyar Népmeséért Alapítvány ezért szervezte meg a jótékonysági előadást, aminek bevételét a kislánynak ajánlották fel. 

Nekünk, családtagoknak rendkívül jó érzés volt, hogy ennyi ember eljött, és igazán lélekemelő érzés volt, hogy ennyi ember eljött és imádkozott Szofi gyógyulásáért

Több mint 4,3 millió forint gyűlt össze az előadáson, erről csütörtökön sajtótájékoztató keretei között számoltak be. Szofi édesanyja elmondta, ezzel és az eddig összegyűlt összeggel Amerikában egy speciális klinikán fogadják őket, a konzultációra már elég az összegyűlt támogatás, de a gyógykezeléshez még több mint 100 millió forintra lenne szükség.

"A kezelés, ami különböző terápiákból állna, az több mint 100 millió forint feletti összegben becsülhető meg, ezért hálásan köszönetet mondunk az eddig összegyűlt támogatásokért is, de az igazán nagy lépés most következik, amihez minden kedves embernek kérnénk a segítségét."

– fogalmazott Szalontai Henriett, Szofi édesanyja. Szofi gyógykezelése érdekében egy számlaszámot is nyitottak, ahová várják a jó szándékú felajánlásokat. Közben kiderült, a kislány iskolájában a gyerekek sokszor a zsebpénzüket is Szofinak ajánlják fel. 

 "Nagyon megérintette a gyerekeket, úgyhogy nagyon sokan a zsebpénzüket hordták be és rakosgatták szépen bele. A perselynek az alja tele volt apróval, amit otthonról hoztak a kis aranyosak és nyilván a szülők, míg a gyerekekre várakoznak, foglalkoznak ezzel a dologgal szinte mindannyian. Heti szinten mindig tudtam befizetni az alapítvány számára ebből az összegből."  

emelte ki Pampuch Zoltán a Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola főigazgatója.  A mai sajtótájékoztatón részt vett a térség egyik országgyűlési képviselője is. Vinnai Győző azt mondta, hogy Szofi ügye túlmutat már az iskola és a település határain, éppen ezért bízik abban, egyre több emberhez eljut a kérés, aki megteheti, segítsen!    

"Hiszünk a csodában és hiszünk Szofi gyógyulásában, és arra szeretnénk felhívni minden jóérzésű embert és akinek lehetősége van, hogy adakozzon, mert az összeg az első konzultációra összegyűlt, az az összeg, amivel elindulhatunk egy úton..."

– hangsúlyozta Vinnai Győző országgyűlési képviselő, (Fidesz-KDNP). Szofi gyógyulása érdekében a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány számlaszámára lehet pénzt felajánlani, aki segíteni kíván, minden esetben írja oda, hogy „Szofi” számára ajánlotta fel az összeget.

Kapcsolódó galéria

Hiszünk a csodában