85 új munkahelyet teremt a Hunguest Hotel Sóstó – Már keresik a munkatársakat
Már keresik a munkatársakat a Modern Városok Program keretében készülő vadonatúj négycsillagosba.

Nemcsak a sóstógyógyfürdői négycsillagos szállodát építik, hanem ahhoz a működtetői csapatot is. A Modern Városok Program keretében megvalósuló hotel 85 új munkahelyet teremt majd. Az igazgató tájékoztatása szerint a kivitelezés rendben halad, a nyitás nyáron várható. (Megjelent a Nyíregyházi Napló március 22-ei számában.)

Kevéssé látványos, ám annál fontosabb munkafolyama­tok zajlanak az egyik legjelentősebb nyíregyházi építkezésen. A Modern Városok Program keretében épül Sóstógyógyfürdőn egy 123 szobás, négycsillagos szálloda, mely nyáron nyitja meg kapuit. A szobák 90 százalékának tapétázása már készen van, most a fürdőszobákat csempézik, és ezzel együtt tart a szerelvények felhelyezése, a gépészet beépítése.

Ismert, hogy tíz évig a Hunguest Hotels szállodalánc üzemelteti a sóstói szállodát, ahol egyelőre még egy egyszemélyes csapat van Fekete Gyula személyében.

Tapasztalt igazgató

Fekete Gyula a szomszédos megyében, Emődön él és 27 éve aktív tagja a Hunguest Hotels csoportnak. Az idegenforgalomban tapasztalt szakembernek számít, hiszen 14 évig volt a lillafüredi kastélyszálló, a Hunguest Hotel Palota igazgatója. Legutóbb, december 31-éig a hajdúszoboszlói Hunguest Hotel Aqua-Sol, Béke és Apolló vezetője volt, ezt követően kérték fel, hogy jelentős múlttal a háta mögött indítsa be az új nyíregyházi négycsillagos szállodát.

Sokan szívesen hazaköltöznének

A nyíregyházi hotel jelentős munkahelyteremtő beruházás: összesen 85-en dolgoznak majd a házban, ide várják a turizmusban-idegenforgalomban jártas szakembereket, a szobaasszonyoktól a szakácsokon, felszolgálókon át a vezetőkig. Az igazgató azt mondja, örül, hogy az előzetes felhívásokra döntően helyiek jelentkeztek.

Számomra nagy öröm, hogy nyíregyháziak és Nyíregyháza környékiek szerepelnek 99 százalékban az érdeklődők között. Külön érdekes ebből, hogy – számomra meglepő módon sokan –, az eddigi jelentkezők 15–20 százaléka olyan közülük, akik elmentek külföldre dolgozni és szeretnének hazajönni. Ennek szintén örülök, és remélem, hogy tudunk is majd együtt dolgozni velük.

– nyilatkozta a Nyíregyházi Televíziónak Fekete Gyula, a Hunguest Hotel Sóstó igazgatója.

Jelentős potenciál Nyíregyházában

Fekete Gyula hozzátette: a nyári nyitás előtt nagyjából egy hónap felkészülési idő kell, így május-júniusra szeretnék összerakni a csapatot, mely a szállodát működteti majd. A Nyíregyházán hiánypótló beruházásnak azért is örül a Hunguest Hotel, mert nagy lehetőséget, potenciált látnak a térségben, s mivel a jelentős fürdővárosokban jelen vannak, így már Kelet-Magyarországon sem lesz fehér folt a térképükön. Azon a turisztikai térképen, melyre városunk az utóbbi évek fejlesztéseinek, marketingjének köszönhetően is felkerült, hiszen a statisztikák szerint 2018-ban is nőtt a turizmus, és nemrégiben Sóstógyógyfürdő Nemzeti Gyógyhely is lett.