77 évesen társat keresnek
Míg nagyszüleink idejében jellemzően településen belül volt csak lehetőség az ismerkedésre, mára – az internet világában – teljesen kitolódnak a határok. Ráadásul igaz ez nemcsak a területi megoszlásra, hanem bizony a korösszetételre is, ugyanis nem ritka, hogy a fiatalok mellett az idősebbek is jelen vannak az online társkereső oldalakon.

 Móczár Rudolftól, a Randi­vonal.hu-t is üzemeltetõ Dating Central Europe Zrt. marketingigazgatójától megtudtuk, jelenleg a két legidõsebb nyíregyházi társkeresõjük egy úr és egy hölgy, akik idén töltik be 77. életévüket.

– A nyíregyháziak az országos átlagot meghaladó arányban veszik igénybe az online társkeresõ szolgáltatásokat. Tavaly több mint 20 százalékkal többen regisztráltak a szabolcsi megyeszékhelyrõl, mint bármely más városból – tájékoztatta szerkesztõségünket a marketingigazgató. Hozzátette, életkorukat tekintve a legnagyobb arányban a 30 év alattiak vannak jelen, míg 27 százalékuk 30 és 40 év, 21 százalékuk 40 és 50 év, 7 százalékuk 50 és 60 év közötti, 4 százalékuk pedig 60 év feletti. Mint kiderült, ez a megoszlás is különbözik a társkeresõk országos átlag életkorától, a nyíregyháziak ugyanis jóval fiatalabban keresnek párt.

NINCS HATÁR

– 2016-ban a legfiatalabb nyíregyházi társkeresõnk 16 éves volt (16 évnél fiatalabbak nem is regisztrálhatnak az oldalra), a legidõsebb pedig egy hölgy és egy úr, akik idén töltik be 77. életévüket.

A JANUÁR A LEGFORGALMASABB

– Minden év elsõ hónapja a fogadalmak és az újrakezdések idõszaka. Sokan ugyanis ilyenkor ígérik meg maguknak, komolyan tesznek azért, hogy megtalálják párjukat. Talán ezért is lehet az, hogy mindig a január a legforgalmasabb hónap a társkeresõ oldalakon, ekkor csatlakozik a legtöbb egyedülálló, akik párt keresnek – folytatta.
– A nyíregyházi társkeresõk 29 százaléka diplomás, ami erõsen felülreprezentált az országos 19 százalékos átlaghoz képest. 47 százalékuk középfokú végzettségû, 19 százalékuk szakmunkás, 5 százalékuk pedig általános iskolát végzett – magyarázta.

A KOR NEM LEHET AKADÁLY

Bálok, diszkó, vagy online társkeresõ? Röviden így lehetne bemutatni az ismerkedés evolúcióját. Persze, ez nem általános tendencia, de a statisztika azt mutatja, egyre többen fordulnak segítségért az internet világához. Az pedig külön üdvözlendõ, hogy a fiatalok mellett az idõsek sem adják fel, bizonyítva, hogy a kor nem lehet akadály...

(Szerző: Bruszel Dóra)