620 millió forintból újulnak meg a nyíregyházi utak

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület és Településfejlesztés Operatív Program Plusz keretén belül 620 millió forint, 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósítja meg a TOP_PLUSZ-1.3.2-23-NY1-2024-00001 azonosítószámú „Belterületi utak fejlesztése Nyíregyházán I. ütem” című projektjét. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinnanszírozásával valósul meg.

A benyújtott pályázat megvalósításával Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata célja, az önkormányzati tulajdonú belterületi közutak felújítása, közlekedésbiztonsági célú fejlesztése a lakóterületekkel való kapcsolatok javításával, a meglévő belterületi úthálózat minőségi fejlesztése. Jelen projekt keretében a Berenát utca (a Kemecsei úttól indulva, összesen 590,49 m hosszon), a Fürdő utca (Kemecsei út és a Venyige utca közötti szakaszán mintegy 1543,49 méter hosszon) valamint az Ószőlő utca (Garibaldi utca és a Csaló köz közé eső szakasza mintegy 882,38 méter hosszon) padka- és útfelújítási, illetve egyéb kapcsolódó kivitelezési munkálatainak megvalósítására kerül sor. A projektelemek kivitelezése során megvalósul az akadálymentesítés és a fogyatékossággal élő emberek közlekedésének biztosítása.

Összességében a tervezett beruházások biztosítani fogják a biztonságos közlekedési feltételeket valamennyi közlekedő fél számára.

A beruházások megvalósításához a kivitelezési szerződések megkötésre kerültek a Vállalkozóval a Colas Út Zrt-vel. A beruházások kivitelezési munkálatai 2024. márciusában megkezdődtek és tervezetten 2024. júniusában valósulnak meg.

További információ kérhető:

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 1.

Tel.: 06-42/524-524

Web: www.nyiregyhaza.hu