600 meccs tavasszal

 113 együttessel rajtolt el ősszel az Intersport Városi Kispályás bajnokság, és nagy csatákat hoztak az eddigi fordulók. A téli szünetben mindössze egy gárda jelezte, hogy nem tudja folytatni, a többiek számára pedig április 3-án elindult az idény. Az együttesek egy része részt vett a téli terembajnokságban is, ami jó felkészülést jelentett számukra a szabadtéri szezonra.

- A korábbi évek bebizonyították, hogy azok a csapatok akik részt vettek a terembajnokságban, jobban szerepeltek tavasszal. Nagy küzdelem várható a csoportokban, csak az öregfiúknál van egy olyan gárda mely komolyabb előnyt harcolt ki ősszel, de a többieknél még bárki megnyerheti a bajnokságot- mondta Dajka László főszervező.

Több mint hatszáz mérkőzést rendeznek majd tavasszal a Városi Stadion salakpályáin. Egészen június közepéig tart majd a bajnokság, utána pedig rögtön elkezdődik a strandfoci idény. A tervek szerint idén is egy több napos tornát tartanak majd Sóstón, ahová az ország különböző pontjairól érkeznek együttesek. De Tiszavasváriban és Jándon is lesz majd rangos strandfocitorna, ráadásul a három helyszín összekapcsolódik, és egy Grand Prix rendszerű bajnokságot alkot, azaz a három helyszín után összetett győztest is hirdetnek.

Dankó László