3 jó számítógépes trükk a mindennapokra
Mennyivel egyszerűbb space-t nyomva megállítani a videót, mint az egérrel matatni? Íme, három hasonlóan kézenfekvő tippek azoknak, akik még nem ismernék.

1. Végezzünk fordított képkeresést

Gyanús a fotó az online társkeresőben? Nagyobb méretben kell egy neten talált fotó? Meg akarjuk tudni a kép valódi forrását?

Már régen rendelkezésre áll, de kevesen alkalmazzák a képkeresőt, amelyik pontosan olyan, mint a Google kereső, csak éppen képet használ szöveg helyett.

Kattintsunk ide, vagy írjuk be a böngészőbe https://images.google.com, majd a megjelenő ablakban válasszuk a fényképezőikont. Utána vagy illesszük be a kép URL-jét (akkor le sem kell tölteni a fájlt, adott esetben biztonságosabb megoldás lehet), vagy tallózzuk be a „Kép feltöltése” fülben a fájlt. A Google rögtön árulkodni fog.

2. Nyissuk meg a véletlenül bezárt böngészőfület

Gyakori eset: tucatnyi lap van megnyitva a böngészőben, s mellékattintva, figyelmetlenül azt zárjuk be, amelyikre még szükség lenne.

Nem veszett el semmi: egy pillanat alatt elő lehet csalogatni az elveszett oldalt. Windowsban nyomjuk le egyszerre a Ctrl + Shift + T billentyűket, Mac-ben pedig a Command + Shift + T kombinációt.

A billentyűkombináció ismételt használatával nem csak az utolsó, hanem a többi bezárt tartalmat is meg lehet jeleníteni, amíg magát a böngészőt nem zárjuk be.

Egyébként a böngészőoldal gyors eltüntetéséhez szintén alkalmasabb lehet az egerészésnél a Ctrl + W használata (PC-n), vagy a Command + W (Mac-en).

 

3. Állítsuk meg a Youtube-ot

Hányszor fordul elő, hogy a Youtube-on izgalmas videóit látunk, s lehetett kattintgatni, hogy ismét meg tudjuk nézni, mert a videómegosztó automatikusan betölti az újabb és újabb tartalmakat?

Pedig könnyen le lehet állítani az automatikus lejátszást, csak – talán nem teljesen véletlenül – a Google meglehetősen elrejtette a kapcsolóját.

Eléréséhez indítsunk el egy videót – mindegy melyiket -, s jobbra fenn, egy hirdetésblokk, meg a következő videók fölé beékelve meg találjuk az opciót. Ha egyszer kikapcsoltuk, a tartalom többé nem töltődik, s nem indul el magától.


hirado.hu