23. Móricz Kupa
23. alkalommal rendezik meg a hagyományos Móricz Kupa leány röplabda utánpótlás tornát. Az eseményre hat határon túli csapat is érkezik, így nemzetközi lesz a viadal.

 Az elmúlt több mint két évtizedben az ország egyik legrangosabb leány utánpótlás tornája lett a Móricz Kupa. Idén 12 együttes vesz részt a tornán, közülük kettő-kettő Lengyelországból, Szlovákiából illetve Romániából érkezik. De itt lesz a teljes hazai élmezőny is.

- Ez nem csak egy nyíregyházi torna, hanem a magyar röplabda egyik meghatározó eseménye is. Éppen ezért szeretnénk, ha két év múlva, a 25. torna fináléját már a Continental Arénában rendeznénk – mondta Kósa Árpád a Magyar Röplabda Szövetség elnökségi tagja.

További képekért kattintson a fotóra!

A házigazda Móricz csapatában két korosztályos válogatott is van, ők azonban csak az utolsó pillanatban csatlakoztak a csapathoz, ráadásul az NB-II-es együttessel a hétvégén bajnokit is játszanak, így a csapat vezetőedzője nehéz találkozókra számít.

- Nehéz megjósolni, ki nyeri a tornát, mert a csapatok nagyon jól ismerik egymást, és mindig a pillanatnyi forma dönt – mondta Moravszki Gyuláné edző.

A találkozókat szombaton és vasárnap két helyszínen, a Kertvárosi Iskolában és a Móriczban tartják. Utóbbinak megszépült a tornaterme, így ideális körülmények fogadják az együtteseket.

- Nagyon szép környezetben és jó talajon játszhatnak majd a játékosok, ez is emeli a torna rangját – mondta Illés Zoltán a Móricz Zsigmond Általános Iskola igazgatója.

A Móricz Kupa helyosztóit vasárnap rendezik, a döntőre 15 órától kerül sor.

Dankó László

(Fotó: Szarka Lajos)